View Single Post
Vechi 14.12.2016, 10:20:17
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Eu făceam referire la modul de „închinare” în care „adunarea” devine un mall de concerte, nu am văzut ortodocșii să vină cu tobe în Biserică încă și să înlocuiască cucernicia și Sfânta Liturghie cu dansuri sau să sară ca țapii în Biserică.

Uite aici un exemplu de „închinare în duhul” chiar dintr-o „adunare” sau adunătură românească ca să se vadă clar la ce mă refer.

https://www.youtube.com/watch?v=0uKxh9V_VGk
Deh, se bucură oamenii cum pot, cum e permisiunea pe la ei. Așa știu ei să își exprime bucuria, nu văd nimic rău în asta, întrucât sunt multe forme și niveluri ale bucuriei.
Acuma, ce-i drept, nu e chiar pe gustul meu acea modalitate de exprimare a bucuriei față de Hristos și Înviere însă, repet, nu suntem toți la fel, nu avem aceleași tradiții etc.
Asta e! Oameni și oameni, creștini și creștini, școli și școli. Istorie...

P.S. Tradiția noastră ortodoxă a cultivat alt mod de manifestare a bucuriei (duhovnicești), unul mai interiorizat, mai puțin extrovert. La noi e mai simplu, mai adânc, mai vibrant. Cu mai multă concentrare internă și cerebralitate. Dar n-aș face din asta o normă. Nu toți se pot desfăta în zonele mai înalte ori mai adânci ale trăirilor sufletești. Ține și de obișnuința rugăciunii, de smerita cugetare, de multe... Avem o cultură diferită, asta-i tot.
Reply With Quote