View Single Post
Vechi 21.12.2016, 13:14:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Pe înserate, când visele tainice ale copiilor se descoperă, membri ai Fundației Iosif, ai Fundației Medicale „Providența“, actrița Gabriela Andrei a Teatrului „Luceafărul“ și elevi ai clasei a X-a a Liceului Cantemir Iași, au poposit în satul Grozești, comuna Grozești, județul Iași, ca mesageri ai Moșului Crăciun.
Fiind primiți cu multă căldură de către d-na director Maria Mihalache și cadrele didactice de la Școala Grozești, precum și de către domnul primar Cristea George din comuna Grozești, inițiatorii acestui demers caritabil au oferit daruri copiilor cu ocazia serbării de sfârșit de an. Colindele acompaniate de chitară ale fetelor de la Liceul Cantemir și sceneta vie, colorată și plină de zâmbete au conturat un cadru perfect pentru împărțirea darurilor de către spiridușii Moșului la 193 copii. Pentru a motiva și a susține educația școlară, primii 50 de copii cu rezultatele cele mai bune la învățătură au primit un bonus. Mergând prin sat, colindătorii au bucurat și părinții acestor copii, împărțind și alimente și hăinuțe.
Dorința oamenilor este de a fi mai buni și dăruitori de Crăciun, însă ajutorul e bine să fie permanentizat și susținut, așa cum a remarcat Claudiu Plămădeală, director Fundația Iosif: „Cumva, în liniște și pe nesimțite, a avut loc un furt. Mi-a fost furată emoția Crăciunului, adevărata semnificație a acestei sărbători, simplitatea și bucuria de a dărui fără ca să aștept ceva în schimb. Toată agitația aceasta «comercială» care se creează în fiecare an de sărbători a devenit greoaie, obositoare și mult, mult prea gălăgioasă pentru mine. E ca și cum tot ce am eu nevoie ca să fiu fericit în această perioadă a anului e undeva la tine și tu îmi «vinzi» acel ceva la un preț special, promoțional chiar, pentru că, iată, este Crăciunul, iar acum toți suntem mai buni. Am pregătit această serbare împreună cu bunii mei colegi, dar cu inima strânsă, parcă ușor obosit de gândul că fac ceva ce oricum toată lumea face și nu am avut prea mari așteptări. Asta până când am întâlnit copiii la școală și... tot în liniște, însă din belșug, am primit din partea lor cel mai de preț dar pe care l-aș fi putut primi de Crăciun: emoția, bucuria sinceră și neprefăcută a unei inimi de copil care încă mai crede în povești. Nu pot decât să spun: mulțumesc, dragi copii!“.
Case care cu greu pot fi numite... case
Copiii au intrat în lumea fascinantă a teatrului de păpuși, de unde au învățat lecții importante, anume că doar împreună cu prietenii pot fi fericiți, că cei cuminți vor primi daruri de la Moș Crăciun și că veselia este molipsitoare. Sceneta Nașterii Mântuitorului a fost interpretată cu ajutorul păpușilor, moment artistic care a trezit curiozitatea și interesul copiilor.
Această împreună-serbare, a celor mici împreună cu cei mari, a colindătorilor, dar și a oaspeților, a însemnat o bogată trăire, producând multe emoții tuturor: „Nimic mai sublim decât să fii în preajma copiilor, să dăruiești, dar în același timp, cu aceeași măsură, să primești... bucurie, entuziasm, iubire. Emoții puternice am văzut în privirea lor curată, lacrimi de bucurie sau de durere, curiozitate și voie bună. Am colindat și am fost colindați, am jucat și am privit jocul copiilor, foarte reușit de altfel, i-am viziat la căsuțele lor, unele dintre ele nici nu pot fi numite în acest fel, am împărtășit cu ei totul. Implicarea din partea tuturor a făcut ca această activitate să fie primită cu aplauze și zâmbete pe chipul copiilor, dar și a părinților. Pot spune că am trăit nașterea Pruncului Iisus cu fiecare copil în parte. Mulțumim Domnului și tuturor celor care a făcut posibilă împlinirea acestui frumos vis de iarnă“, ne-a împărtășit Nicoleta-Cristina Chirvasă, asistentul social al Fundației Medicale „Providența“.
Să dăruiești din ceea ce nu ai și vei primi, spunea Nicolae Steinhardt. Conștienți că nimic nu putem face noi, nădăjduim în lucrarea Pruncului născut în ieslea sfântă. Așa cum ne spune și tema scenetei, credem și noi: bucuria se învață și prietenia este o floare rară.