Subiect: Lupta cu malahia
View Single Post
Vechi 25.12.2016, 21:59:16
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

@Sindbad:
Păi vezi, e o problemă. Spui că ții să fii ortodox, dar ai puncte de vedere laice. Am presupus că știi învățăturile Bisericii privitoare la păcat și că ele nu se potrivesc cu cele ale lumii, așa cum este numită în Evanghelie societatea laică.

Altfel, dialogul îl consider binevenit, numai că e bine ca pozițiile pe care ne situăm să fie limpezi.

Imaginează-ți că trăim într-o societate bolnavă care se crede sănătoasă și normală (și homosexualii se cred normali, nu?). Ea nu are cum să știe că e bolnavă dacă nu există un doctor care să-i arate ce este sănătatea și de care să se lase tratată. Biserica este acest doctor, pentru că e întemeiată de Dumnezeu, și are ca misiune să-l restaureze pe om, să-i redea sănătatea.

P.S. De acord și că ce este curat sufletește, cum spui, nu contravine credinței ori Bisericii. Și, mai ales, Biserica nu doar că se împotrivește iubirii, ci o cultivă în cel mai înalt grad, pentru că Dumnezeu este Iubire. Dar iubirea care e vrednică de acest nume, care este și curată, și veșnică, trebuie învățată. Adică e nevoie de un model al iubirii, și acela nu poate fi decât Dumnezeu, așa cum S-a revelat în persoana lui Hristos.
El poate fi cunoscut și în iubirea dintre doi tineri, dar ce înseamnă curat? Înseamnă fără viclenie sau minciună, fără trădări, loialitate desăvârșită, unicitate ș.a.

Last edited by CristianR; 25.12.2016 at 22:25:54.
Reply With Quote