Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Cu drag.
Nu e nimic de polemizat. Sunt doar doua pozitii.
1. Unii cred ca Hristos este doar in mijlocul confesiunii lor, pe care o numesc "Singura Biserica Adevarata a Sfintilor Care au Primit Credinta Odata pentru Totdeauna". Astia sunt unii penticostali, baptisti catolici, ortodocsi, anglicani si tot ce vrei tu. Fiecare dintre ei considerand ca sunt singurii, unicii, alesii, adevarata biserica, pe cand ceilalti sunt doar confesiuni, secte, etc.
2. Altii care cred ca crestinii care alcatuiesc Biserica pot face parte din diferite confesiuni, cel care cunoaste in fapt pe adevaratii credinciosi, fiind doar Domnul Isus, Capul Bisericii.
|
Inteleg ce ziceti acum.
Pozitia mea este urmatoarea, si am incercat sa am marturie pentru ea pe cat posibil.
1. Adevarul este in Ortodoxie. Hristos se arata in Ortodoxie.
2. Biserica Catolica mie mi se pare ca este o fiica ratacitoare rupta din casa Tatalui. Imi sunt atat de dragi dar ii vad chinuindu-se sub propriile nu greseli ci incapatanari si mandrii... mare pacat.
3. Protestantismul si neoprotestantismul
Aici este o discutie foarte mare. Majoritatea sunt in inselare demonica.
Insa si printre acestia sunt unii care il cauta pe Dumnezeu pe cat pot ei, si incearca sa se tina de poruncile evangheliei. Dar foarte putini.
Sunt multi desprinsi cu totul de ce inseamna protestantism, neoprotestantism, sunt multi ramasi pur si simplu cu Scriptura in mana. Si cu ceva din invataturile mostenite pe filiera protestanta, dar care incearca sa-l gaseasca pe Dumnezeu. Nu stiu de Biserica, stiu ca Biserica Catolica este rea si atat. Si se orienteaza spre 'a face' ce este in Scriptura si nu spre 'a teologhisi' despre Scriptura.
Vad multe comunitati americane care sunt orientate spre 'a face'...
Iar MILA LUI DUMNEZEU este peste noi toti. Dar mila este una, si Adevarul si mantuirea sunt altceva...
Acum tu poti sa alegi unde sa te situezi.