Citat:
În prealabil postat de gpalama
Inteleg ce ziceti acum.
Pozitia mea este urmatoarea, si am incercat sa am marturie pentru ea pe cat posibil.
1. Adevarul este in Ortodoxie. Hristos se arata in Ortodoxie.
2. Biserica Catolica mie mi se pare ca este o fiica ratacitoare rupta din casa Tatalui. Imi sunt atat de dragi dar ii vad chinuindu-se sub propriile nu greseli ci incapatanari si mandrii... mare pacat.
3. Protestantismul si neoprotestantismul
Aici este o discutie foarte mare. Majoritatea sunt in inselare demonica.
Insa si printre acestia sunt unii care il cauta pe Dumnezeu pe cat pot ei, si incearca sa se tina de poruncile evangheliei. Dar foarte putini.
Sunt multi desprinsi cu totul de ce inseamna protestantism, neoprotestantism, sunt multi ramasi pur si simplu cu Scriptura in mana. Si cu ceva din invataturile mostenite pe filiera protestanta, dar care incearca sa-l gaseasca pe Dumnezeu. Nu stiu de Biserica, stiu ca Biserica Catolica este rea si atat. Si se orienteaza spre 'a face' ce este in Scriptura si nu spre 'a teologhisi' despre Scriptura.
Vad multe comunitati americane care sunt orientate spre 'a face'...
Iar MILA LUI DUMNEZEU este peste noi toti. Dar mila este una, si Adevarul si mantuirea sunt altceva...
Acum tu poti sa alegi unde sa te situezi.
|
Cand vad atitudini de genul ma cam doare capul.1.Pentru ca le aveam si eu.2.Pentru ca nu le mai am:).Iar neavand la ce sa raportez adevarul ajung la concluzia ca a fost invetat pentru a le oferi oamenilor stabilitate,pedeaspsa etc.Si acum ne apucam noi sa impartim adevarul incoace si incolo.Mi se pare o mare prostie,aberatie etc sa zici ca ....mai fratilor noi ortodoxii avem adevarul,da numa noi,catolicii il au asa putin,numa un pic,ca sunt rupti de noi,iar restul crestinilor sunt inselati de dracul,si ceilalti oameni is pe nicaieri,direct in iad.No fratilor,cam asa suna teologia ortodoxa in rezumat atipic.Foarte sublim asa...