Citat:
În prealabil postat de simpllu
Antonia, iartă-mă, nu vreau să te jignesc, dar cu multe ocazii ai dovedit că nu stăpânești nici măcar un minim de noțiuni de bază în ceea ce privește învățătura ortodoxă. Sfinții Părinți, și chiar și Părinții cu coloană vertebrală sănătoasă, ne sfătuiesc să ascultăm de Biserică și nu de Părintele X sau monahul Y. Sinodul dacă este cum spui tu, trebuie îndreptat printr-un alt Sinod, nu de tot felul de adunări ciudate.
|
Nici minim? Nu sunt eu teolog, dar, când nu știu, dau citate și tot o scot la capăt. As vrea sa mă mântuiesc, nu sa fac ascultare oarba de X sau de Y. Trăim vremuri de cernere. Am citit pe aceasta tema. Trăim vremurile lui ,,Scapă cine poate!" Trebuie sa fim atenți și cu ascultarea asta. Dacă ni se spune că putem primi cipuri implantate, ca așa a zis sinodul, nu merg în iad cu el cu tot? Dacă intru în comuniune cu cei care se considera infailibili, vai de capul meu! Hristos este capul Bisericii. De El trebuie sa facă ascultare toți, de la vladică pana la opinca.
Eu trebuie sa fac ascultare de Dumnezeu și de Biserica, dar trebuie sa și veghez ca aceasta sa ramana mireasa lui Hristos, nu sa fie întinata. Asta inseamna ca trebuie sa am habar despre modul cum au privit Sfinții Părinți anumite probleme cu care se confrunta azi Biserica.