Subiect: Sunt singura.
View Single Post
Vechi 28.12.2016, 11:17:16
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Din toate discutiile de-a lungul timpului, rezulta cumva ca biserica are o problema cu relatiile sexuale in sine.
Biserica ? De loc. In schimb, multi oameni au probleme cu relatiile sexuale. Probleme mari.

Citat:
Si pentru noi este imposibil sa intelegem anumite lucruri. Trebuie barbat si femeie cu celulele lor. Asa ia nastere viata, pruncul. Dar la Iisus cum a fost?
Ceea ce stim este ca a participat o femeie cu celula ei si a participat Dumnezeu, cel putin prin persoana Sfantului Spirit. Mecanismul molecular al conceptiei dumnezeiesti nu este cunoscut, ci e parte din Misterul Intruparii. A fost un spermatozoid creat ex nihilo ? Nu a fost niciun spermatozoid, ci doar acizi nucleici creati "in oglinda" cu cei ai Mariei ? Nu stim. Un mister e un lucru revelat de Dumnezeu, pe care nu il putem intelege pe deplin.

Citat:
Dupa nastere nu stiu cum a fost. Ioan aduce aici o teza care nu stiu daca biserica o explica: daca ea a ramas intacta si dupa nastere. Nu stiu.
Nu este vorba de o teza, ci de un adavar de nivel dogmatic. Este chiar prima dintre dogmele mariane. Se intituleaza "pururea fecioria Mariei", tocmai pentru a arata ca Sf Maria nu numai ca a fost virgina inainte de a naste copilul adorabil, ci si in timpul si dupa nastere, pana la sfarsitul vietii ei pe pamant si tot astfel este in Cer.

Citat:
Asta deja nu mai este important.
Este foarte important, fiindca
1) arata ca explicatia dumnezeiestii conceptii este supranaturala, si nu naturala. Daca Preacurata ar fi ramas gravida prin jocurile erotice ale lui Demetrius, o modalitate de a ramanea gravida de care nu am auzit niciodata ca medic si imi pare de extrema improbabilitate, in niciun caz nu ar fi putut sa isi pastreze pecetea virginitatii in timpul nasterii prin mijloace naturale. Deci, intregul proces este de ordin supranatural.

2) arata ca Sf Fecioara a fost (si este) perfecta.
In cazul ui Isus, cineva ar putea spune: "pai da, a fost perfect fiindca era Dumnzeu. Noi nu suntem dumnezei, deci e obligatoriu sa pacatuim". Dar iata ca a existat o fiinta exclusiv umana care a avut o viata perfecta: Sfanta Fecioara. Prin Maica Sa, Dumnezeu nu numai ca ne ofera un model, ci ne arata ca se poate. Ca atunci cand spune: "fiti sfinti, ca Eu sunt sfant" ne vorbeste de un lucru posibil

Citat:
Nu stiu cine dintre ei avea infertilitatea.
Biblia ne ofera raspunsuri la surprinzator de multe intrebari. De exemplu, la cea de mai sus ne raspunde prin Luca 1:7

Citat:

O minune (Iisus) s-a nascut din alta (Maria).
Maria nu a fost o fata oarecare ci a fost nascuta tot dintr-o minune.

Ati sesizat un lucru subtil care i-a preocupat mult pe unii teologi si exegeti. Daca analizam genealogia lui Isus, observam ca nici pe departe toti ascendentii Lui nu au fost sfinti. In schimb, pare a exista un fel de "sfintenie progresiva" pe masura ce ne apropiem, in arborele geneaolgiei Lui, de El.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 28.12.2016 at 11:20:09.
Reply With Quote