Subiect: Sunt singura.
View Single Post
Vechi 28.12.2016, 12:06:11
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelina02 Vezi mesajul
Nu am facut comparatie cu Maica Domnului, voi ati inceput apoi sa spuneti de ea si nici ca vreau copii fara relatii sexuale. E doar am afirmat ca in inima mea fug pe cat posibil de sex si casatorie dar familia ma vrea maritata si cum pot face sa vad taina casatoriei ca pe o taina, nu ca pe ceva ce ma strica si imi face rau. Dupa cum am zis, numai daca mi se deschide subiectul sa ma marit am tone de cosmaruri, ceea ce am zis deja. Numai simplul fapt ca m-a sarutat acum aproape un an (a fost prima data pt ca este primul iubit) m-a facut sa simt un sentiment extrem de mare de vina, au urmat zile intregi de plans si ma vad mai jos decat o curva. Dar mai mult? Nici nu vreau sa imi imaginez. Am incercat sa citesc carti, sa discut cu el, cu duhovnicul, cu prietenii, toti imi zic ca am o problema si sa o rezolv, dar cum insa...
Da, asa este, altcineva a facut comparatia/ a dat-o de exemplu pe Fecioara Maria.
Asta este raul pe care il oamenii, fara sa stie. Si aici pe forum. Am mai spus eu. Extrema duhovniceasca, in spirit monahal.
Tinerii nu sunt pregatiti (nici in ziua de azi) pentru casatorie si ceea ce-i asteapta acolo.
Acum nu stiu ce este la tine, de unde vine asta. Cine ti-a spus tie ceva care sa te faca sa te simti atat de rau in urma unui sarut?
1. Casatoria nu te strica si nu-ti face rau. Este o taina daruita oamenilor.
Nu stiu ce varsta ai. Poate ca nici nu esti inca pregatita pentru maritis. Lasa ce vor altii. Fa-ti viata ta: invatura, profesie, lucru, hobby-uri.
Va veni candva si momentul cand vei dori tu sa fii cu un baiat si te vei simti bine.
Casatoria este ceva frumos si pur, bazat pe dragoste si in care se nasc prunci. Ce poate sa aibe rau atunci? Faptul ca nu mai esti virgina, ca ai fost cu sotul tau?
Nu esti pregatita nici pentru sex si nu stiu ce fel de educatie ti s-a dat in acest sens.

2. Daca vrei totusi sa faci ceva care sa te ajute, atunci poate ar trebui sa mergi la un psiholog si la duhovnic. Trebuie sa poti sa vorbesti si sa vezi de unde vine totul. Psihologul nu-ti face rau. Doar discutati si el te ajuta sa gasesti treptat problema si sa capeti liniste si siguranta.
Duhovnicul te ajuta sa vezi greseli strecurate in sufletul tau, legate de taina cununiei.
Exista greseli de intelegere a credintei, inclusiv la teologi si ele fac mult rau. Familia, casatoria, relatiile dintre soti sunt vazute ca un pacat, ca ceva murdar. Totul este vazut ca desfranare.
La fel exista greseli de intelegere a situatiei femeii. Ca e murdara, ca e pacatoasa, ca Eva, ca nu are voia aia si aia, ca sa se supuna barbatului.

Sunt lucruri care trebuie lamurite si puse la punct, pentru ca se distrug suflete de oameni.