View Single Post
Vechi 29.12.2016, 14:15:34
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Apreciez sinceritatea ta. Faci parte din categoria 1, prezentata mai sus. La fel ca majoritatea ortodocsilor. Ma bucur pentru tine, mult spor pe calea mantuirii. Daca ai dreptate sau nu, vei descoperi, cel mai probabil, in cer.

Eu nu ma situez in schema ta, pentru ca ea este falsa, ingusta, generata de mandria inerenta firii pamantesti pacatoase.
Eu fac parte din Biserica lui Hristos. Pentru ca sunt un copil iubit al lui Dumnezeu prin credinta, faptele, harul, indurarea si binecuvantarile primite de la El.
Si totusi Hristos mentioneaza de multe multe ori cuvintele, termenul, notiunea de "ADEVAR", "DUHUL ADEVARULUI", "CALEA, ADEVAR, VIATA" pentru a fi trecut cu vederea atata de usor.

Omul se naste din nou din "DUH SI APA", din "DUHUL ADEVARULUI", nu din DUHUL RELATIVITATII, RELATIVIZARII, DUHUL ACCEPTARII COMPLETE A STARII DE 'GRI' DUHOVNICESC, nu uita asta.

Ce facem atunci cu "Adevarul" lui Hristos, care face parte din fiinta lui? Il lasam deoparte si vedem "la judecata de apoi" ce era cu Adevarul?

Nu uita ca Duhul este al Adevarului nu al Adevarurilor !!! Este Duhul care apartine unei singure entitati care sta in Adevar. Nu suntem toti in Adevar. Iar asta nu inseamna ca suntem exclusi de Adevar dar nici nu inseamna ca suntem in Adevar. Iar cerinta pentru botez este ADEVARUL, DUHUL ADEVARULUI.

Iar daca eu sunt ortodox si stiu ca LUMINA si ADEVARUL sunt la mine, cum sa spun altceva. Cand noi traim cu putere o mica parte din Imparatia lui Dumnezeu, prin Lumina pe care o traim si o vedem cum as putea sa spun altceva?

A spus Hristos degeaba eu sunt Calea, ADEVARUL.... ? Inseamna ca aceste 3 lucruri sunt PRINCIPIILE MAXIME ale existentei iar abaterea de la ele inseamna greseala. Poate de moarte. Nu inventez eu astfel de principii, insa judeca si tu sanatos.

Stii @PenticostalT, totusi Hristos nu a vorbit pentru ingeri, a vorbit pentru toti.
Lucrurile nu sunt complicate, e nevoie de putina atentie.

Last edited by gpalama; 29.12.2016 at 14:20:41.
Reply With Quote