Citat:
În prealabil postat de adelina02
Nu am facut comparatie cu Maica Domnului, voi ati inceput apoi sa spuneti de ea si nici ca vreau copii fara relatii sexuale. E doar am afirmat ca in inima mea fug pe cat posibil de sex si casatorie dar familia ma vrea maritata si cum pot face sa vad taina casatoriei ca pe o taina, nu ca pe ceva ce ma strica si imi face rau. Dupa cum am zis, numai daca mi se deschide subiectul sa ma marit am tone de cosmaruri, ceea ce am zis deja. Numai simplul fapt ca m-a sarutat acum aproape un an (a fost prima data pt ca este primul iubit) m-a facut sa simt un sentiment extrem de mare de vina, au urmat zile intregi de plans si ma vad mai jos decat o curva. Dar mai mult? Nici nu vreau sa imi imaginez. Am incercat sa citesc carti, sa discut cu el, cu duhovnicul, cu prietenii, toti imi zic ca am o problema si sa o rezolv, dar cum insa...
|
Aici in primul rand, numai dumneavoastra puteti cunoaste ceea ce v-ar face fericita! Incercati sa inlaturati aceste temeri, si sa va ganditi- cu calm si luciditate- care anume cale in viata (ori casatoria, ori calugaria) v-ar aduce linistea, impacarea si fericirea sufleteasca!
Si incercati sa intelegeti, ca oricare din aceste doua cai, sunt in egala masura placute Lui Dumnezeu si sunt mantuitoare!
Din ce ati spus dumneavoastra, inteleg ca exista o persoana care tine la dumneavoastra, si probabil si reciproc! Cu calm, cu luciditate, incercati sa vedeti ce sentimente aveti fata de aceea persoana, daca este vorba de iubire, si daca ati dori sa va intemeiati o familie cu aceea persoana!
Dar acest lucru trebuie sa vina din ceea ce simtiti dumneavoastra, din convingerea dumneavoastra, si in nici un caz ca si un lucru impus din afara, ori facut datorita presiunii familiei sau de gura lumii!