View Single Post
Vechi 30.12.2016, 10:27:52
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Iar daca eu sunt penticostal si stiu ca LUMINA si ADEVARUL sunt la mine, cum sa spun altceva? Cand noi traim cu putere in mijlocul Imparatiei lui Dumnezeu, prin Lumina pe care o traim si o vedem, cum as putea sa spun altceva?

O spun cu toata umilinta si fermitatea, ca si tine, de altfel.
Insa colegii tai ma cearta. Ba ca sunt prea indraznet, ba prea madru, ba prea naravit. Si poate au dreptate.

Adevarul este unul singur, Hristos.
Biserica este una singura, Biserica lui Hristos.
Calea este una singura, Hristos.

Nu il ai pe Hristos, NU ai nimic.
Poti sa fi membru in orice biserica vrei tu: ortodoxa, catolica, protestanta.
Poti sa porti ce nume vrei tu si sa ai oricate pretentii.
1. Argumentele tale par sa fie identice cu ale mele. Insa pozitia ta este din cealalta parte a confesiunii.
2. Este un lucru care iti scapa in toata povestea asta si pentru care eu afirm cu tarie ca Adevarul este intr-un singur loc si nu in mai multe, pentru ca insusi Dumnezeu afirma lucrul asta.

Noi, Biserica Ortodoxa, avem oameni mari, cu multa lumina de la Dumnezeu, Apostoli dupa Apostoli, oameni cu Duh si Putere de la Dumnezeu, care vorbesc pentru Biserica de la Duhul Sfant si care invata credinciosii si Biserica.
Si toti, intr-un glas, afirma acelasi lucru: Adevarul si Lumina sunt la noi si restul sunt in inselare.

Acum poti sa aplici aceeasi logica din partea cealalta insa oamenii nostri plini de puterea lui Dumnezeu, cu adevarat dovedesc ca sunt de la Dumnezeu, ca au descoperire de la Dumnezeu si ca trebuiesc ascultati.

Pe scurt, Dumnezeu ne-a descoperit lucrul asta si se cuvine cu adevarat sa facem ascultare de Dumnezeu.
Nu poti sa-mi spui ca protestantismul ii are pe Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuviosul Porfirie, Nectarie al Eghinei, Ioan Maximovici si altii ca acestia.
Acestia sunt DE LA DUMNEZEU si toti intr-un glas, luminati de Dumnezeu vorbesc acelasi lucru.
Apostolul Petru si Pavel au autoritate pentru descoperirile si puterea avute direct de la Dumnezeu. La fel si marii nostri oameni plini de lumina lui Dumnezeu sunt la un nivel mare de autoritate prin descoperirea primita de la Dumnezeu.
Reply With Quote