View Single Post
Vechi 30.12.2016, 11:26:04
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu sunt convins ca in ortodoxie sunt oameni care au descoperiri de la Dumnezeu si trebuiesc ascultati.

De aceea te indemn sa-i asculti si m-as bucura sa stiu ca si implinesti ce invata ei. Daca vrei sa continui sa denigrezi catolicismul si protestantismul, e iarasi la latitudinea ta. Te rog sa ma ierti ca eu n-am sa cred povestile alea cu "toti catolicii si protestantii sunt niste rataciti" la pachet cu "noi suntem unicii si singurii la care salasluieste Adevarul".

Din orice parte ar veni, eu o consider o atitudine sectara.
Si, cu riscul de a parea prea indraznet, eu merg mai departe si afirm ca principalul ei scop este prozelitismul.
Tu de fapt schimbi subiectul si nu discuti argumentul propus de mine.
O modalitate de retorica standard sectara, de a evita un subiect sensibil.

Treci intr-un plan secundar ce am spus eu legat de oamenii mari - care sunt cu adevarat Apostoli de la Dumnezeu si pe care se cuvine sa-i ascultam.
E interesanta logica ta: sunt buni, sunt mari, sunt de la Dumnezeu, dar ei cu ale lor si eu cu ale mele :). E tare.

Pentru ca in protestantism fiecare s-a invatat sa asculte doar de el si nu de Dumnezeu. Exact ca pe vremea lui Hristos, cand toti il vedeau pe Hristos, dar nu il primeau pentru ca... era de la Dumnezeu, era bun, era mare, dar.. nu era pe standardele lor.

Eu nu fac prozelistim. Fiecare este liber sa aleaga ce vrea.
Insa pot sa formulez cateva argumente corecte si logice pentru adevarul pe care il am.

Insa esti ancorat in retorica protestanta de evitare a argumentelor, diminuare si schimbare a subiectului si de aici este extrem de greu (la fel ca si cu toti protestantii) sa iti asez in fata un lucru si in fata evidentei tu cu gura ta sa spui: da gresesc.

Da, gresesti. Si o spun asta pentru binele tau. Si tu spui lucrul asta, dar nu iti dedici suficient timp pentru a-l analiza.

Daca oamenii astia sunt de la Dumnezeu (Paisie, Porfirie, Ioan Maximovici, altii) si ei spun toti ca voi nu sunteti in adevar ESTI OBLIGAT SA-I ASCULTI, PRIN OBLIGATIA PE CARE O AI FATA DE DUMNEZEU.

Pentru ca nu ei sunt cei care vorbesc ci Dumnezeu este cel care le-a descoperit lucrul asta.
Reply With Quote