View Single Post
Vechi 31.12.2016, 02:34:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Cred ca trebuie sa am Biblia ca singura norma absoluta in viata mea de credinta. Ceea ce au invatat Isus si Apostolii.
Din pacate pentru tine, asta nu e ceea ce au invatat Isus si Apostolii, sa tii cu dintii de o carte care sa o talmacesti dupa propria placere.

Asta faceau rabinii VT, farisei, saduchei..

Citat:
Celelalte invataturi, date de oameni ai lui Dumnezeu care au trait in perioada post-apostolica pot fi primite, acceptate si traite, dar NU ESTI OBLIGAT sa le iei ca litera de Evanghelie.
Ironia este ca diversele interpretari ale Scripturii SUNT invataturi date de oameni.
Cat au fost ei ai lui Dumnezeu, s-a discutat deja, cred.

Citat:
Biblia, da, este norma absoluta, infailibila, insa insa pe Maximovici sau Calvin nu-i consideram infailibili.
Din pacate insa, Biblia e doar o carte. Ce si cum citeste fiecare din ea, e cu totul altceva de multe ori.

Si apropo, de nici o culoare nu da invataturi de genul "Sola Scriptura" care le explici aici.

Dumnezeu a trimis in lume Sf. Apostoli, nu o carte.

A intemeiat Biserica si a promis ca "nici portile Iadului nu o vor birui".

Majoritatea cultelor neoprotestante (toate?) tin sa sfideze aceasta afirmatie pentru a se legitima oarecum istoric cu texte hilare de genul "biserica a murit vreo 2000 ani pana am aparut noi, descendentii directi ai apostolilor".

Citat:
Pe cand voi considerati Biblia ca fiind o norma absoluta inclusa in Sfanta Traditie, protestantii considra Biblia ca fiind singura norma, iar Sfanta Traditie, subordonata ei.
Realitatea este ca Biblia pentru Luther & echipa a fost de fapt pretextul, singurul instrument cu care puteau dezlipi taranul de autoritatea Papei fara ca toata treaba sa se intoarca impotriva lor.

Si in ziua de azi, e cam acelasi lucru, te duci la o turma de analfabeti biblici si le spui ca tu detii cheia cea buna de interpretare biblica, alti chiar daca aveau Biblia ba mai mult, au pus-o cap la cap, pe cand nici neam de neamul tau nu exista, nu o au.

Daca prostul crede, merge dupa tine, daca pune mana si studiaza, imediat vede probleme de genul celor expuse mai sus.

Last edited by AlinB; 31.12.2016 at 02:39:40.
Reply With Quote