Citat:
În prealabil postat de GMihai
În fapt, ceea ce susČ›ine gpalama este dogma infailibilitatii sfintilor. Dacă aČ™a a spus sfantul cutare, e obligatoriu sa fie adevărat.
E, când vine vorba de infailibilitatea papala, atuncea degrabă iti va arata, cu exemple din Scriptura, de câte ori a greČ™it Sfântul Petru.
Numai sfintii ăČ™tia care susČ›in ca în afara ortodoxiei nu există creČ™tinism, astia nu pot greČ™i.
|
Nu sustin deloc infailibilitatea sfintilor pentru ca NU exista asa ceva. Nu am auzit in Biserica ortodoxa de infailibilitatea sfintilor.
Sfintii au dreptate pe multe lucruri REVELATE LOR DE LA DUMNEZEU si pe care LE TRANSMIT CU AUTORITATEA LUI DUMNEZEU IN SPATE.
Pe multe probleme de viata, si alte probleme pot gresi daca vorbesc de la ei. Cum spunea Sf. Serafim de Sarov 'pe ce am vorbit de la mine am gresit de mult ori'.
Dar sunt sfinti care cu lumina lui Dumnezeu vorbesc pe multe lucruri pe care nu gresesc.
Eu vorbesc despre lucrul primordial, fundamental care il au sfintii si acela este unirea cu Duhul Sfant, Duhul Adevarului, care in primul rand marturiseste adevarul !!!
Duhul lui Dumnezeu nu invata lucruri omenesti ci il invata pe om cele Dumnezeiesti si il invata 'CALEA, ADEVARUL SI VIATA'.
Adevarul este invatatura fundamentala pe care Dumnezeu o da omului. Pentru ca Adevarul inseamna si fiinta lui Dumnezeu, face parte fiinta lui, si din fiinta mantuirii.
Adevarul si nu Adevaruri.
Duhul Sfant lucreaza cu mare putere in oameni pentru folosul tuturor. In primul rand Adevarul despre Dumnezeu si despre Viata.
Iar Cuviosul Paisie Aghioritul ne arata:
1. Ca vorbeste cu descoperire mare de la Dumnezeu
2. Ca este plin de lumina lui Dumnezeu si de darurile lui Dumneze
3. Ca Insusi Dumnezeu vorbeste cu el si il invata
Suntem datori sa ascultam de DUMNEZEU care A VORBIT CU EL SI PRIN EL si a spus clar:
MANTUIREA ESTE IN ORTODOXIE iar restul au invatatura gresita.
Sa nu asculti de Paisie Aghioritul cand spune ca Adevarul este in Ortodoxie si ca Ortodoxia este calea mantuitoare este neascultare de Dumnezeu.
Daca se mantuiesc si altii, Dumnezeu stie prin mila lui de ei.
Dar noi suntem cu adevarat nascuti din Duh, din lumina prin botezul Adevarului, si mostenitorii de drept ai Apostolilor si Bisericii. (Numai sa ne tinem de asta).