Citat:
În prealabil postat de cod_gabriel
Din experienta mea de viata de pana acum, am ajuns la concluzia ca Dumnezeu ne vorbeste, dar intr-un mod pe care, ca sa-l intelegi, trebuie sa ai macar deschidere catre ideea ca exista Dumnezeu si ca putem sa-i observam prezenta in ceea ce e in jurul nostru.
|
Posibil sa ai dreptate. De astfel de coincidente am avut si eu parte! Sa relatez cateva!
-Intr-o zi un cersetor a venit infipt la mine de parca ma cunostea si mi-a cerut bani de pomana si i-am dat 2 lei. Seara ma intalnesc cu un var si fara sa-i fi spus ceva, imi povesteste printre altele cum ca un cersetor i-a cerut bani si i-a dat tot 2 lei:|
-Alta data, eram cu o verisoara si am apelat la masina de ocazie sa ne aduca acasa si pentru ca n-am stiu pretul i-am dat 10lei. Si verisoara mea mi-a zis ca trebuia sa-i dau numai 5lei. A doua zi, sora mea veni bucuroasa acasa ca n-a fost nevoie sa dea nici un ban la ocazie. Si cand am intrebat-o cum arata masina si soferul, am avut surpriza sa constat ca aceasi masina a fost!
-Alta data eram in tren si citeam o carte duhovnicesca (despre P.Ilarion Argatu) si la un moment dat intra un tanar cam de varsta mea cu casti pe urechi si muzica rock razbatea pana la mine, asa ca mi-a pierit cheful de citit si suparat am bagat cartea in rucsac. Dupa vre-o 10 min de rock-tam-tam, tocmai ma gandeam sa caut un alt compartiment, cand il aud ca ma intreaba spontan, dar ce carte era aceea pe care ati bagat-o in rucsac? Stupefiat de brutalitaea unei astfel de intrebari, am ingaimat gandind la muzica pe care o asculta, ca-i o carte de care cu siguranta nu-i interesat: -Da? Ia sa vad si eu? mi-a raspuns! Si i-am dat cartea si a citit cu castile la urechi, apoi a oprit muzica si el continua sa fie foarte absorbit de ceea ce citea. Aproape jumatate de ora nu si-a scos ochii din ea. Si eu care-l judecasem...
-Odata in statia de tramvai era si o batranica foarte saracaciasa, plina de bube, astepta si ea tramvaiul. Si privind-o mi s-a facut mila de ea si i-am dat ceva banuti la care am auzit-o ingaimand subtire un "bodaprosti" .."pt inmormantare maica ii pastrez". Cand am auzit asta, mi-au dat lacrimile si a-si fi vrut s-o pot ajuta mai mult..., dar nici nu m-am dat bine la o parte si am vazut cum dupa coltul unui bloc a aparut un tanar foarte sigur pe sine si i-a zis direct batranei; Mamaie ce faci aici? Hai ca te duc eu cu masina acasa! Ma uitam mirat...Cum baiatul asta nu s-a mai uitat ca batrana e zdrentaroasa, murdara, buboasa...ca-i murdareste masina... A luat-o de brat si-a condus-o la masina....