View Single Post
Vechi 02.01.2017, 19:46:02
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Iti raspund sa fii mai atent cum combati argumentele daca doresti sa fii cu adevarat corect.
Pot fi corect chiar si atunci cand te contrazic.
A fi cu adevarat corect nu inseamna sa fiu de acord 100% cu opiniile tale.
Citat:
Nu vorbesc de alte afirmatii, ci exclusiv de afirmatia asupra Bisericii.
Am inteles aceasta.

Ai mai afirmat si ca sfintii NU sunt infailibili ci vorbesc cand de la ei insisi, cand de la Dumnezeu. Si ca atunci cand vorbesc de la ei, pot gresi.

Ei bine, eu cred ca atinci cand Cuviosul Paisie a facut afirmatia despre Biserica, a vorbit de la el. Tu zici ca a fost o revelatie dumnezeiasca. Probabil ca niciunul dintre noi nu-si poate argumenta suficient pozitia. Dar, daca tu vrei, poti incerca.
Citat:
Acum tu fortezi enorm de rau revelatia lui Dumnezeu ca fiind cuprinsa exclusiv acum 2000 de ani, ca si cum Duhul Sfant s-a pogorat o singura data peste lume si a descoperit numai unui grup de 12 oameni adevarul. Si gata.
Duhul Sfant se manifesta in Biserica. De 2000 de ani incoace, neintrerupt. El lucreaza in viata tuturor crestinilor de la Cincizecime pana in ziua de azi.

Insa cu Isus si apostolii NU se compara niciun crestin contemporan sau din Biserica post-apostolica. Asta e convingerea mea. Atunci a fost pusa temelia. Tot ce se zideste de atunci incoace sunt caramizi care se aseaza intr-un Templu. In zilele noastre NU mai sunt date revelatii care tin de temelia Bisericii. Tot ce a fost necesar pentru mantuirea noastra s-a asezat atunci.

Eu nu cred ca spusele Cuviosului Paisie sau al oricarui alt cuvios, pot fi puse la acelasi nivel cu ale apostolului Pavel.
Reply With Quote