Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Nu, nu l-am citit pe Paisie. Il stiu prea putin, pentru a face consideratii. Respectul tau imi transmite faptul ca-l apreciezi foarte mult ai asta ma bucura. Faptul ca il pui alaturi de apostolul Pavel si consideri invatatura amandurora pe acelasi nivel de revelatie imi spune ca exagerezi si gresesti.
|
Cuviosul Paisie Aghioritul este un mare Apostol trimis de Dumnezeu in zilele noastre pentru a ne arata ce inseamna puterea lui Dumnezeu si dragostea lui Dumnezeu pentru lume, lucrate in Ortodoxie.
Spun Apostol pentru ca faptele lui sunt demne de numele Apostol, pentru ca calauzit enorm de multe suflete si este reper apostolic in Ortodoxie acum, si toata Ortodoxia ii stie numele.
Spun Apostol pentru ca puterea lui a fost la fel cu a Apostolilor. Si poti vedea singur in viata sa.
Spun iubire pentru ca nu stiu daca ai sa gasesti dovezi mai mari de iubire fata pentru semeni fata de cele date de el.
Viata lui este o asceza enorma pentru a ajunge la Dumnezeu impletita cu o jertfa si dragoste nemasurata pentru semeni.
Daca vrei sa vezi un om aproape de Dumnezeu trebuie sa citesti viata Cuviosului. Este ceva la nivelul ingerilor si care te trezeste si te invata si sa iubesti aproapele si sa gandesti si sa te pozitionezi corect in fata lui Dumnezeu. Intreaga Ortodoxie il cinsteste acum si pe buna dreptate.
Si nu exagerez cu laudele, este la nivelul pe care il spun si la masura asta in Ortodoxie. Insa trebuie sa-i citesti viata sa poti intelege exact cine a fost Cuviosul Paisie Aghioritul.