View Single Post
Vechi 03.01.2017, 11:21:03
Tarantella Tarantella is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2017
Implicit

florinvs, eu zic sa te grabesti, inca poti sa-l pupi in dos pe iliescu ilici ion, piaza rea a Romaniei. mai bine te-ai intreba cum e sa-i trimiti la moarte pe cei care te-au ajutat toata viata?!? cu elena ceausescu chiar a dormit in pat pe cand era copil si mergea in vizita la tac-su, la puscarie.

despre ce s-a intamplat in tara intre 21-28 decembrie 1989 ce sa mai comentam... sper sa-i "comenteze" corect instantele de judecata si sa-i bage unde le este locul pe criminali.

despre 13-15 iunie 90:

-in aprilie 90, pe 20 sau 21, nu-mi amintesc exact, protestele au inceput pentru ca fusesera arestati cativa participanti la revolutie, participarea a fost modesta initial, dar protestele au devenit de amploare odata cu deschiderea balconului
-in noaptea de 12 spre 13 iunie au fost arestati, in afara de cei gasiti acolo, cateva sute de participanti la manifestatia din piata universitatii care nu se aflau in piata atunci! au fost luati de acasa!
-am ajuns in zona universitatii in dimineata de 13, in jurul orei 10. piata era inconjurata de autobuze, nu se circula. trebuie sa amintesc aici ca zona respectiva devenise dupa decembrie 89 un fel de forum permanent al bucurestiului, zi de zi erau adunati oameni care discutau evenimentele politice, de multe ori in contradictoriu. deci, incet incet ne-am strans in locul obisnuit de dezbatere, de langa arhitectura, aproape de fantana de acolo. netam-nesam am fost atacati de fortele de ordine si pusi pe fuga, bastoane, chiar picioare in cap au luat cateva persoane, au operat si arestari. dar violenta naste violenta asa ca am ripostat, unii dintre noi au aruncat cu pietre, etc. cu ce au gasit acolo. nu a trecut mult si au aparut si doi sau trei insi cu sticle de benzina. cineva mi-a spus mai tarziu ca aveau un portbagaj plin. o informatie foarte importanta, ne-am dat seama nu mult dupa aceea. deci, nu au mai durat mult frecusurile cu scutierii, la un moment dat s-au retras in spatele autyobuzului care bloca intrarea in piata dinspre arhitectura, tipii aia au aruncat cu sticlele, partea din fata/dreapta a autobuzului a luat foc, noi ne-am napustit in piata si ce sa vezi!!! toate autobuzele ardeau! dar evenimente violente avusesera loc numai la arhitectura! cum naiba?!? am aflat mai tarziu din ce a spus chitac, ei dadusera foc peste tot, chiar tipii care au aruncat sticlele de la arhitectura erau tot de la ei.
buuun, ceva mai tarziu am ajuns la politia capitalei, langa calea victoriei, se spunea ca acolo ar fi fost retinuti cei arestati de acasa, ce sa vezi, nene, ardea undeva la etajul 5!!! cine daduse foc si mai ales cum de reusise taman acolo nu stiu... ar trebui sa fie de ras, daca n-ar fi atat de tragic, cum niste indivizi care au ajuns la putere datorita unor copii care si-au sacrificat vietile au fost in stare de asemenea nemernicii.

am stat in zona pana spre seara, noaptea a intervenit armata, s-au aruncat gaze lacrimogene din elicopter, pe la politie chiar au tras cu automatele, evenimentele erau violente, am aflat mai tarziu ca a ars arhiva securitatii, mai oameni buni, nu ne putem apropia nici un degetel de cate ordinarii au fost astia in stare, de unde sa avem noi habar unde e arhiva securitatii? samd

dimineata, cand ma pregateam sa plec la serviciu, aud la radio: "va multumim ca ati raspuns la chemarea noastra si dorim sa mergeti in piata universitatii, pe care vrem s-o ocupati dumneavoastra!" era iliescu ilici ion, primindu-i pe mineri in piata victoriei, la sediul guvernului. restul este o istorie a crimei, incheiata cu multumirile aceluiasi infractor, adresate minerilor, piaza rea a Natiunii Romane, iliescu ilici ion.

dar, asa cum spun si bolsevicii forumului, iliescu a avut de partea lui majoritatea romanilor, multi dintre ei ar fi vrut sa fie acolo, sa dea si ei un pumn in gura, un sut in cap, un scuipat macar, in cei care credeau ca in decembrie 1989 au schimbat ceva...
Reply With Quote