Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Apofaticul nu trateaza categorii.
|
Atat timp cat ai sa vezi "apofaticul" dupa cliseeele tale de mic "iluminat" budhist..
Citat:
Sf Ioan Gura de Aur ramane "captiv" intr-o argumentatie a dihotomiilor de genul: devenire-nedevenire, purcedere-nepurcedere, vecie-temporalitate, finitate-infinitate, cuprins-necuprins...
Acestea sunt in domeniul conceptualului catafatic - in care functioneaza mecanismul de potentare a contrariilor prin intelesul opus.
Din punct de vedere apofatic, Dumnezeu nu este nici finit nici infinit, nici cuprins, nici necuprins, nici vesnic, nici temporal...
Apofaticul nu face apel la nicio expresie. Catafaticul creaza diferente de potential, discriminari, polarizari ale realitatii.
|
Da'
"apofaticul" tau la ce face apel?
La ceva de genul
"fa abstractie de un sistem moral riguros sau credinta in Hristos, doar goleste-ti mintea si acolo o sa apara deodata Dumnezeu"?
Eu cred ca dimpotriva, o sa apara cu totul altceva.
Tu refuzi sa intelegi ca
o crestere spirituala reala nu se poate realiza prin nici o filosofie in sine sau "tehnica mentala".
Ti-ai ales budhismul?
Nu avem nici o problema cu asta, nu inteleg in schimb de ce incerci sa
deformezi barbar crestinismul ca sa se incadreze in limitele inguste si aberante pe alocuri cum ti-am mai demonstrat, a filosofiei budhiste.
Se pare ca nu esti pregatit sa renunti total la Sf. Botez?
E un strigat de ajutor?