Subiect: As dori un sfat
View Single Post
Vechi 04.01.2017, 10:58:06
Ioana88 Ioana88 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2016
Implicit

Multumesc din nou de raspunsuri! Sunt de acord ca nu exista un sistem de orientare in invatamant, eu sunt de parere ca se invata mult in scoala si practica foarte putin. Sunt multe materii, chiar si in facultate aveam o materie ”biomatematica si informatica”, care era de fapt informatica, ca legatura intre biologie si matematica nu prea o vedeam, sau biofizica. Aveam si biochimie, asta mai intelegeam. In plus de asta, tot ce am invatat practic, nu a fost in facultate, de multe ori eram cate 40 de studenti la cate un caz, sau daca era un caz mai interesant sau o operatie mai rara, veneau toate grupele de studenti, chiar si studentii din anii mai mici. Era greu sa fii atent, sa te ridici pe varfuri sa vezi ceva, nu mereu reuseai sa ajungi primul si nu se nimerea mereu ca operatia respectiva sa fie la grupa ta. Oricum meseria asta necesita invatare continua, cunostinte teoretice solide , dar si practica multa. Era bine sa fie si o perioada de rezidentiat macar 2 ani, asa cum este si la medicina umana, dupa care sa dai un examen practic, sau sa fie 1 semestru teorie si 1 semestru numai practica, sau chiar sa-ti poti alege domeniul din cadrul facultatii: control alimente, cabinet, farmacie, circumscriptie, laborator, etc, sau specia de animale pentru care vrei sa te specializezi si sa practici sub indrumarea unui profesor in domeniul ales. Altfel invatam de toate, ne inghesuiam toti la cate un caz, cand termini nu stii unde sa te indrepti, nu stii ce iti place si ce ti se potriveste mai mult, fiindca nu ai luat contact propriu-zis cu unele domenii. In practica organizata de facultate, care dureaza in medie 3 saptamani, mergi doar in vizita pe la ferme, fabrici de lactate, Dsv-uri, abatoare, ti se explica in general activitatea de acolo, in 2-3 ore, iar la final scrii ce ai vazut in practica, ti se adreseaza 2 intrebari si pleci bucuros ca ai luat 10. Nu incerc sa dau vina pe sistem, intr-un fel nu e foarte bine organizat, dar daca iti doresti, esti motivat si pasionat te straduiesti singur, incerci sa-ti dai seama ce iti place din auzite, de la alti colegi care sunt initiati in domeniu prin parinti si alte rude, sau colegi mai mari. Cum spun parintii mei, uneori e nevoie de compromisuri, de efort sustinut ca sa reusesti, dar acum nu simt decat dezamagire si multumire in acelasi timp. Multumire ca din toate am invatat cate ceva, care sper sa-mi fie spre folosul meu pe viitor. Sper sa revin cu vesti bune! O zi frumoasa!
Reply With Quote