View Single Post
Vechi 04.01.2017, 13:55:46
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Multi oameni au murit atunci impuscati din pura prostie a unora, si mai ales decizia de a se da arme la civili a provocat aceasta situatie!
Un număr mic, foarte mic, de civili au primit arme.
Iar când s-a întâmplat asta, nu s-a dat armă oricui - erau grupuri bine conduse, așazisele gărzi patriotice, conduse de oameni experimentați care proveneau dintre ofițerii activi, însoțiț de ofițeri inferiori și subofițeri. Mai mult, gărzile patriotice erau supervizate pemanent de ofițerii superiori, cu înaltă calificare. Am făcut parte dintr-o astfel de grupare, câteva săptămâni în șir și cunosc exact despre ce e vorba. Dovada că nu oricine primea arme, a fost tocmai alegerea mea pentru o anumită acțiune - am fost ales să primesc armament deoarece am dovedit, în discuția cu șeful gărzii, că făcusem liceul militar și școala militară.
În ce privește muniția din dotare, nu știu nici azi cât era de adevărată... Probabil am ținut în mână un pistol-automat de jucărie...

Citat:
Apoi pregatirea militara a soldatilor din armata (multi din ei proaspat incorporati, si trimisi dupa aceasta la diverse munci in agricultura, constructii, etc) era deficitara- mai ales in luptele din interiorul oraselor.
Luptele din interiorul orașelor nu s-au dat între copiii veniți de la prașilă, nici între fotbaliștii aflați în timpul liber, tovarășe!

Citat:
Dumneavoastra credeti ca un tanar de 20 de ani, incorporat cu cateva luni in urma, care s-a trezit cu Kalasnikovul in mana, putea analiza lucid o situatie atunci ?! Pai era de ajuns sa se sperie un pic si tragea!
Sunteți, iarăși, în afara situației reale de atunci.

Citat:
Apoi zvonurile alarmiste raspandite prin TVR au dus la creearea de situatii conflictuale, tensionate, la raspandirea panicii!
Au avut legătură doar cu isteria generală a populației, nu și cu unitățile operative. Acestea din urmă au rămas în zona obiectivelor lor și au așteptat ordinele de la superiori. Apoi au făcut ceea ce li s-a ordonat să facă.

Citat:
Este foarte greu de dovedit astazi cate din acestea sunt vina lui Ion Iliescu, dar este cert ca si el a gresit atunci!
Nu a greșit nimic! Totul a mers impecabil, conform planului criminal elaborat îndelung și foarte minuțios.
Reply With Quote