View Single Post
Vechi 09.01.2017, 17:52:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
:)) Cum rezolvi tu necunoscutele! Cătă, Cătă... :)

La Utrenie (canonul Sfintei Maria Egipteanca), în Duminica a cincea a Postului Sfintelor Paști se cântă așa:
„Scăpând de legile firești, Fecioară, ai născut curată mai presus de fire, Prunc tânăr pe pământ, pe Cel ce este dătător de lege și vechi de zile[cf. Daniel 7:9], cerule înțelegător al Făcătorului tuturor. Pentru aceasta, cu credință și cu dragoste pe tine te fericim.”
Ai citat din aceeasi lucrare din care citai si data trecuta, in care se afirma ca sfintii au spus toti ca In Daniel 7 este vorba de Iisus, nu de Dumnezeu Tatal. Plus citatul fals din sfantul Ipolit, pe care l-ai repetat de cateva ori.
Ti-am explicat si data trecuta de cateva ori, se vede ca nu ai inteles si repeti aceleasi neadevaruri. Toate aceste citate si cele din sfinti fac parte dintr-o carte tradusa din engleza, nu se specifica autorul. E posibil sa fie cel pe care l-am citat inainte, autorul american.
Toate citatele pe care le-ai dat nu au legatura cu Daniel 7. Asa cum ti-am mai spus, si Dumnezeu Fiul este numit Cel Vechi de zile, chiar si in Sfanta Scriptura, pentru ca e tot din vesnicie, la fel ca Tatal (nu a fost niciun moment cand Tatal a fost fara Fiul). La fel este si Duhul Sfant, tot Vechi de Zile. Dar noi vorbim aici doar de talcuirea lui Daniel 7, pentru ca pe asta se bazeaza reprezentarea icoanei Sfintei Treimi. Evident ca "cf. Daniel 7:9" din citat e adaugat de autor, nu exista in cantare.
Asa se fabrica un neadevar.
Reply With Quote