Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita
Eu ii citisem cartea autorului; nu pseudo-citate deformate de fitecine pe net. E asa greu de sesizat diferenta?
Citesc si invat din Erminie de vreo 20 de ani...e vax albina, neimportant la tine.
|
Azi dimineata am avut timp sa ma uit mai mult in Erminie si in cateva minute am gasit nu doar citatul, dar multe pasaje in care autorul descrie pictarea lui Dumnezeu Tatal. Si doar am rasfoit Erminia cateva minute. Deci si fragmentul din Cavaros era corect, nu sta nimeni sa modifice citate din moment ce nu are niciun folos, dimpotriva, submineaza ceea ce sustine. Culmea e ca eu am gasit acum doi ani un citat din Sfantul Ipolit care era dat de cei ce erau impotriva icoanei si care era gresit (fusese editat gresit intr-o carte scoasa de un catolic).
Asadar, citatul este la "Inscrisuri pe icoane", punctul 4. Cinstirea sfintelor icoane. Iar dupa citat sunt mentionate hotararile Sinodului Ecumenic VII si anatema celor ce nu le respecta. E pagina 229 sau 231 in cartile de pe net.
Pictarea lui Dumnezeu Tatal stand pe tron este mentionate in alte locuri, de exemplu in multe icoane cu scenele din Apocalipsa (pagina 130 sau 132).
De asemenea, am agsit si la Diverse reprezentari, Dumnezeiasca Liturghie, (pag. 215)
Este prezentata chiar si icoana cu Dumnezeu Tatal si globul pamantesc.