View Single Post
Vechi 12.01.2017, 23:08:23
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

eu cred ca, dimpotriva, numarul 13 este unul norocos. dar iata ce scriu astia:

"Dar de unde provine această frică de numărul 13?

1. La Cina cea de Taină au fost 13 persoane. În mod ciudat, apostolul Iuda Iscarioteanul, cel care l-a trădat Č™i vândut pe Iisus, a fost persoana cu numărul 13 de la masă.

2. Conform mitologiei nordice, atunci când a avut loc un banchet al zeilor au fost invitaČ›i cei 12 zei principali. În momentul în care a apărut zeul Loki, neinvitat, un conflict major s-a petrecut. Loki a ucis mai mulČ›i zei Č™i mai multe dezastre naturale s-au produs. În acest fel, mitologia nordică este marcată de numărul 13.

3. MulČ›i creČ™tini cred că Iisus a fost răstignit într-o zi de vineri 13. SpecialiČ™tii susČ›in că Iisus ar fi fost omorât vineri 3 aprilie 33. De asemenea, Č™i conflictul dintre Cain Č™i Abel poartă amprenta numărului 13.

4. În mod ironic nodul spânzurătoarei are 13 bucle. Oare de ce?

5. Apollo 13 a fost singura misiune ratată pe Lună. Un rezervor de combustibil a explodat, iar vieţile astronauČ›ilor au fost puse în pericol. Din fericire, aceČ™tia s-au întors cu bine pe Terra. Apollo 13 a fost lansată la ora 13 Č™i 13 minute. Accidentul s-a petrecut pe 13 aprilie. Ciudat, nu?

6. Vineri 13 octombrie 1307 cavalerii templieri au fost arestați.
7. Cuibul vrăjitoarelor era format din 13 femei.

8. Există o superstiČ›ie străveche care spune că omul cu 13 litere în nume are în destin un diavol.

9. SfârČ™itul calendarului mayaČ™ a fost marcat de Baktun 13.
10. În numerologie, numărul 12 reprezintă perfecţiunea. Ce urmează după 12, adică 13 este destinat eČ™ecului.

11. Egiptenii antici credeau că numărul 13 este norocos. Acest număr reprezenta ultima etapă, adică viaČ›a de apoi.

12. În China, numărul 13 este considerat norocos Č™i este numărul de sânge, fertilitate şi potenta. Numărul 4 (1+3) este cel care aduce moartea.
13. Unul dintre cel mai interesante tatuaje reprezintă numărul 13. Se pare că el aduce mult noroc."

ps.adineauri tocmai mi-am numarat literele din nume :)), ufff, am 12...:))
Reply With Quote