Citat:
În prealabil postat de danyel
E adevarat ca arhiereul are o putere si o responsabilitate aparte asupra credinciosilor, nu neg puterea si importanta sa pt ca ar insemna sa-l neg pe insusi Hristos care i-a oferit aceasta putere si care l-a trimis in aceasta misiune, dar aceste forme lumesti de exprimare a respectului nu sunt tocmai potrivite in Biserica pentru ca am fost chemati sa traim o viata de fraternitate si aceste simboluri pot sa-i sminteasca pe unii slabi in credinta, Episcopul e chemat la o sfanta misiune si jertfa pentru ca este urmas direct al Apostolilor fapt ce nu ar trebui sa permita o asfel de cinste lumeasca, sa nu uitam ca Biserica nu trebuie sa umble dupa lume ci dupa Hristos, din pricina favorurilor si cinstirii exagerate multi arhierei uita de misiunea la care au fost chemati si uita ca atunci cand au intrat in viata monahala au jurat smerenie si saracie si lipsa de slava lumeasca. eu unul daca asi fi sa ma pun in postura unui arhiereu nu asi accepta sa mi se pupe mana si sa mi se cante un imn adegvat, gandindu-ma ca sunt un om pacatos egal in fata lui Dumnezeu cu cei care imi canta si raspunzator si pt sufletele lor. fie ca Domnul sa ne lumineze acolo unde noi nu putem. Doamne ajuta!
|
Vreau sa-mi cer iertare in general daca am fost dura pe site, sau daca am spus ceva care sa impieteze sfanta biserica.