Citat:
În prealabil postat de Copacel
|
Pai ce pot sa zic, scrisorica care i-a fost trimisa e frumoasa, civilizata, da' urechile surde..
Pai in replica, zice individu' asa:
"Decizia de a interzice publicarea în mediul virtual a unor materiale prin care apăr credința ortodoxă și nu aduc nicio atingere învățăturii Bisericii contravine, pe de o parte, misiunii Bisericii de a mărturisi cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu, în orice circumstanță, iar pe de altă parte, angajamentelor pe care Sfânta noastră Biserică și le-a asumat față de stat, de a nu aduce nicio atingere drepturilor fundamentale ale omului, mai precis, dreptului fundamental la liberă exprimare."
Eu unul sunt de acord cu el.
DAR!
Daca materialele sunt in apararea credintei ortodoxe si "nu aduc nicio atingere învățăturii Bisericii" de ce nu ia binecuvantare pentru publicarea lor?
A, pentru ca am inceput sa vedem dihotomic, credinta ortodoxa ca fiind diferita de Biserica in care slujim?
Pai atunci sa faca omul un gest de verticalitate si sa-si dea demisia, sa slujeasca si el in Grecia, Rusia sau unde o fi crezand ca ideile ii sunt bine primite.
De ce tine sa produca tulburare acolo unde ideile nu ii sunt bine primite si sa sminteasca "pe cei mai mici"?
Intre timp vad ca a fost si caterisit.
Mi se pare o decizie corecta, cu genul asta de oameni nu stai la povesti pentru ca evident, ei stiu cel mai bine ce si cum, nu e nimeni mai destept ca ei.
PLUS, dupa cum se vede, duc tot circul si pe Internet si au si talentul special de a rastalmaci si stramba orice intentie buna cu care ai veni in intampinarea lor.