Citat:
În prealabil postat de andu_81
sunt curios cati dintre noi varsa lacrimi,atunci cand merg la sfanta taina spovedaniei,sau cati spun rugaciuni de luminare si iertare a pacatelor inainte de aceast sfanta taina...eu foarte rar am reusit sa fac aceasta....poate chiar niciodata....de aceea eu cred ca primul pas spre pocainta este realizarea...ca am gresit....iar spovedania ar trebui sa fie cel putin odata pe samtamana..... la laici,iar preotii si mai des...............
cu smerenie
andu
|
Da, intradevar putini sunt cei care varsa lacrimi la Sfnta Spovedanie si nu numai acolo, ci si la rugaciune.Spovedania trebuie facuta foarte des, deoarece odata cu trecerea timpului pacatele sunt acoperite de uitare si nu le mai consideram, sau nu ne mai aducem aminte de ele atunci cand ne spovedim mai tarziu de o luna. Spun o luna pentru ca a fost o perioada cand ma spovedeam lunar si era bine.Lacrimile vin atunci cand ne doare intradevar pentru tot ce facem, pentru cele mici si pentru cele mari, atunci cand primim lucrurile asa cum sunt ele, ca ingaduite de Dumnezeu,atunci cand ne amintim ca suntem trecatori aici pe pamant si ca va veni momentul judecatii, atunci cand iubim cu adevarat."De mi-as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am NIMIC NU SUNT" Cu dragoste Carmen