Citat:
În prealabil postat de Iorest
Mi se par limpezi citatele, dar Či Biserica apelează la litigii pentru terenuri cu greco-catolici, sau clericii în cazul moČtenirilor Či poate sunt Či în drept să primească niČte lucruri pentru care altfel le este obstrucČionat dreptul de alČii fără temei Či nu ar avea nicio altă cale să utilizeze efectiv de drept.
Či B.O.R. execută silit terenuri pentru care are titlu executoriu.
|
Ti se par dar nu le intelegi pentru ca daca le-ai intelege ai sti la ce se aplica.
Citat:
Nu cred că părintele va ajunge până la C.E.D.O., pentru că întâi trebuie să treacă prin instanČele naČionale civile Či dacă instanČa le dă dreptate nu mai ajung până acolo.
Oricum în cazul lui el se plânge de drepturi procedurale încălcate, instanČa nu se pronunČă dacă decizia e oportună sau nu, asta e treaba B.O.R. ci doar dacă judecata a avut loc cu îndeplinirea tuturor criteriilor asumate prin statut Či în respect faČă de legile naČionale.
SituaČia asta a fost stârnită Či de felul cum au procedat în cazul său în acel proces.
Nu e problemă, am văzut cazul acesta Či nu cred că e singular.
http://www.mediafax.ro/social/un-fos...silit-14388542
Mi se pare destul de clar că mecanismul consistoriului poate fi utilizat la discreČia ierarhului, deČi nu în toate cazurile de Consistoriu persoanele ajunse acolo sunt parfum de sfinČenie sau niČte victime.
IarăČi nu cred că toČi care-Či cer salariul apelează din prima la instanČă, ci lucrurile se petrec ca ultimă măsură, probabil după luni în care nu s-a primit,
|
Preotul este angajatul Bisericii, dar salariul ii este platit de catre Stat in conformitate cu C.M.
Omu' asta vrea scandal, circ, proces.
Ei bine, in conformitate cu C.M nu trebuie proces.
E de ajuns mustrare verbala, mustrare scrisa, comisie si daca si acolo faci gat ca nu-ti convine regulamentul e gata, esti dus.
Omu' nu e de acord cu fisa postului pentru care a semnat, deci lucrurile sunt limpezi.
Daca s-a respectat procedura de concediere, se strofoaca degeaba.
Si s-a cam respectat ca a primit avertizare scrisa cu 3 luni inainte de "proces". Ala era un soi de preaviz.
Daca vorbea pe bune cu avocati si judecatori, stia ca este in pragul concedierii si pe linie legala n-are ce sa faca.
In celalat caz prezentat, lu' ala practic i s-a furat salariul. Adica era inca angajat, dar nu i s-au dat banii, probabil o decizie idioata a vreunui consilier ca sa-l constranga sa vina pe drumul cel bun, ceea ce nu s-a intamplat si a ajuns si caterisit.
Ala i-a dat in judecata ca oricum nu mai avea ce sa piarda, s-a zis cu preotia, si-a luat banii pe lunile alea, dar caterisit tot a ramas.
Citat:
nu cred că vrea nimeni să-Či piardă locul de muncă, mai ales că diploma la teologie nu te prea ajută la nimic în afară de mediul bisericesc.
|
Uite ca sunt unii care vor si si-l pierd.
Sigur, se pot regrupa pe langa niste structuri paralele, mergand pe prostia romanului care nu da dovada de cine stie ce cultura canonica, daca are haina de preot, e musai sa fie preot si in definitiv, daca a facut toate gesturile si a citit din carte, de ce n-ar functiona..aham?