View Single Post
Vechi 22.01.2017, 23:38:27
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Pai daca Biserica are pozitia asta , atunci inseamna ca mai inainte, Dumnezeu o are.
Pe de alta pare este intr-un fel comic ca n-ai facut
E prea tarziu pentru un raspuns complet.
Nu cred ca absolut fiecarw virgulita canoniskta de Biserica prin afurisenii si caterisiri este judecata de Dumnezeu cu aceeasi asprime.
Daca ar fi judecata lui Dumnezeu dupa zecile de ani din canoane atunci am fi toti in grave nenorociri si dureri si ar fi un planset general.
Pare totusi o separare intre duritatea canoanelor si ploaia de ani canonisiti si mila lui Dumnezeu care este dovedita in fapt.

Am cheltuit si eu cativa bani la pacanele pt diatractie sa-i arat fetitei chestiile alea colorate de pe wcran. Ii placeau mult.
O sa vorbesc cu duhovnicul sa-mi dea 15 ani de canon pt mari abateri, crima duhovniceasca, omor prin imprudenta, patimi deosebit de primejdioase si altele.
La un moment dat o dam in ridicol prin judecati suoerficiale de tipul 's-a dua omul la pacanele sa vada ce e cu ele, a castigat 50 mil' si ii dam 10 ani canon, il scoatem din Biserica, il injuram ca la usa cortului si il facem albie de porci.

Din ce tin minte Hristos a spus cu gura lui ce inseamna abateri grave: omor, desfranare, minciuna, necinstire parinti, altele.
Ori de la omor si desfranare pana la pacanele e cale lunga.

O sa ma duc si la duhovnic, dar ce il intreb??
Sa-mi dea 15 ani pt ca i-am aratat copilului chestiile alea colorate si am lasat-o sa se bucure daca a castigat...??? Probabil asta este vina...

Vroiam sa mai zic ceva de constiinta. Ca avem una data de Dumnezeu pe care trebuie sa o folosim putin sa masuram lucrurile.
Si daca duhovnicul nu e la fata locului sa-ti spuna la fiecare pas ce sa faci,... ai incurcat-o.
Viata nu o traieste duhovnicul pt tine o traiesti tu cu constiinta ta educata si aprijknita de duhovnic, dar esti tot tu pe picioarele tale.

Perfect nu sunt nici eu insa problema asta trebuie tratata totusi corect. Una e distractia din cand in cand, una e patima, alta e sa jncerci sa o data si sa castigi un ban.

De ce zice Biserica totusi caterisire pt cler?
Si de ce zice afurisire pt mireni? Are cineva si o motivatie?

Cu siguranta ca in fiecare zi sunt afurisit de 20 ori pentru ce fac... sunt sigur ca mai sunt si altele pe care le gresesc, decontul e putin cam mare. Sau poate e vorba de exagerare omeneasca si neintelwgere a canoanelor si aplicarii lor?
Banuiesc ca nici cei care le-au scris nu le-au scris cu sabia in mana si 'la litera'. Deci care e Duhul canonului?
Reply With Quote