Citat:
În prealabil postat de Copacel
Nu mai incerca sa-ti justifici patima jocurilor de noroc ca o dai in penibil.Te minti singur.
|
Lol :)? Tare concluzia ta... tare de tot. Ai lovit in cine nu trebuie.
Am fost anul trecut intr-un magazin pt o asigurare auto si avea si niste pacanele; am stat acolo 20 minute. Am o patima? Cu siguranta o am... o sa ma duc sa ma canonisesc singur pentru patima mea. Ai facut o afirmatie bazata pe multe dovezi, argumentata solid (pe superficialitate si necunostinta). Vorba aia crestineasca, nu ai vazut, dar l-ai acuzat de tot raul.
Nu e o patima insa recunosc ca mi se par distractive... si pana la un punct sunt funny si lumea se duce la chestii din astea si pentru fun.
Pana la urma Las Vegas-ul este si pentru distractie nu numai pentru 'patima'.
In fond in viata asta trebuie doar sa facem metanii si atat. In rest totul e afurisiti, caterisit si 15 ani.
Cred ca postul tau ar trebui pus la 'postul/ratarea anului'. Penibilul iti apartine in totalitate. Mai lipseste sa ma arzi pentru vrajitorie pe rug ca in rest deja mi-ai facut dosarul de condamnat.
Vezi ca exista un principiu al bucuriei si fericirii pe care Dumnezeu l-a lasat. Si dansul e bun, si cantatul e frumos, si jocurile sunt frumoase cat timp nu le duci in pacat.
Dumnezeu nu ia omului bucuria creatiei, insa omul trebuie sa stie ca peste masura lucrurile sunt gresite. Viata este pentru ca omul sa se bucure de creatia lui Dumnezeu si nu sa arunce totul in spate invocand afurisenii si blesteme si multi ani de canoane. Mai pot sa judec si cu capul meu pe lumea asta si prefer sa imi folosesc capul, pentru ca asta este principiul MAXIM pe care Hristos l-a subliniat de multe ori in pildele lui: daca omul e cazut si batut, nu e normal sa il ajuti? daca asinul iti cade in groapa nu e normal sa il scoti? daca exista mici bucurii ale vietii, nu e normal cat de cat sa te bucuri de ele?
Am vazut recent o fetita de 10 ani de zile cu mama ei, treceau de sarbatoarea Sf. Dimitrie Basarabov prin centrul Unirii, si fetita era asa de incantata de iconitele si lucrurile de pe tarabe si ii tot zicea mamei sa se uite si ea si maica-sa ii tot zicea ca sunt idoli, ca nu sunt bune... ajungem si noi intr-un fel de sectarism in care dam cu sabia si toporul in orice vedem in fata. Lucrurile se simt si cu sufletul nu numai cu legea.
De asta Hristos a stat la masa cu toti si a baut si el, pentru a ne arata ca lucrurile trebuie facute cu masura si nu fara masura si ca nu bautul e rau, ci lipsa de masura.
Biserica da multe randuieli si pentru cei slabi care nu sunt in stare sa se controleze si ofera o norma de conduita la care daca te aliniezi mergi pe calea corecta. Legile Bisericii nu sunt orientative dar nici nu trebuie sa ciunteasca, sa taie si sa rupa sufletul omului, precum taie un topor un copac. Legea nu distruge, legea construieste si pazeste.