Citat:
În prealabil postat de iuliu46
In Romania avem un razboi pentru controlul catuselor. De mai multi ani unii oameni au fost folositi pentru ca aia care detin controlul catuselor sa detina din ce in ce mai multa putere.
|
Cred că nu greșesc dacă spun că e între vechea Securitate, care deține puterea politică și economică (fără a o dezvolta, ci parazitând-o și sufocând-o), și noua Securitate, adică SRI; e între Ghiță și Coldea.
Vechii întorc, în mod perfid, împotriva celor noi exact acuzele care li s-au adus lor de zeci de ani â stalinistule, securistule, comunistule â, prin mijloacele de manipulare pe care le au din belșug, compromițându-le cât se poate de rău imaginea și, prin urmare, încrederea acordată de populație, fără de care sunt lipsiți de putere.
De servicii secrete, însă, cred că toată lumea e de acord că orice stat are nevoie, cu condiția ca ele să lucreze cu adevărat în interesul valorilor acelui stat. Și aici avem o problemă greu de rezolvat, pentru că aceste servicii trebuie și ele să fie controlate de cineva de încredere. Mă tem că nu avem instituții care să întrunească această condiție, a încrederii.