View Single Post
Vechi 30.01.2017, 18:57:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat, luni, la începutul dezbaterii pe ordonanțele din justiție, că de grațiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidiviștii sau cei acuzați de fapte de corupție. Acestuia i s-a cerut demisia de către reprezentanți ai mai multor asociații neguvernamentale în timpul dezbaterii, alți cetățeni anunțând că susțin actele normative din cauza condițiilor inumane din penitenciarele românești.

Ministrul Justiției: Varianta inițială a ordonanțelor va fi amendată

Florin Iordache a declarat, luni, la finalul dezbaterii publice privind proiectele de ordonanțe de urgență privind justiția, că varianta inițială a actelor normative va fi modificată, urmând a se stabili dacă vor fi adoptate de Guvern sau dacă discuțiile se vor muta în Parlament.

"Am luat act și vom analiza toate propunerile care au fost făcute. Pentru grațiere, de la început am spus mai multe principii pe care le vom respecta, nu se adresează unor anumite persoane ci încercăm să redresăm anumite condiții din penitenciare. Nu se adresează criminalilor, violatorilor, fapte de corupție, recuperarea prejudiciului. În al doilea act am ținut cont de recomandările CCR. (...) Ne dorim niște legi clare, corente, pe care fiecare cetățean dacă are sau nu pregătire juridică să le poată respecta. Ăsta e mandatul cu care am venit eu aici, să repar toate acesta lucruri. Actele normative nu se fac pentru politicieni ci pentru a rezolva politica penală a statului. Nu am avut în vedere o anumită persoană. Actele normative nu vizează persoane sau politicieni. Voi avea o discuție cu premierul României, Sorin Grindeanu, și vă vom comunica ce vom discuta. În urma consultărilor de astăzi am niște obsevații care vreau să fie cuprinse în textul celor două ordonanțe. Rostul consultării este să preia puncte de vedere, o serie de observații am primit de la societatea civilă și de la cetățeni și le vom avea în vedere. Varianta inițială fără îndoială va fi amendată. Propunerea pe care o voi face guvernului va fi propunerea Ministerului Justiției", a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, la finalul dezbaterilor.

Întrebat dacă înainte de a prelua portofoliul de la Justiție i-a cerut Liviu Dragnea să reglementeze aceste aspecte privind sistemul judiciar, Florin Iordache a răspuns "Cu siguranță, nu!".