Chiar esti sigur ca esti avocat ? :)
Dragnea a fost condamnat pentru ca a avut idei proaste pentru a stimula participarea la vot. Nici una din ideile pe care le-a avut nu ar fi incalcat la o adica legea, ca nu cred ca ar fi fost interzis chiar sa faca tombole. Dar a fost o idee proasta care a tinut o zi sau doua. Tot el le-a transmis un mesaj cu "la loc comanda", mai tarziu.
Deci ce beneficiu urmarea Dragnea ? Incurajarea participarii la vot. Daca asta l-ar fi dat jos pe Basescu, aia e o alta problema si nu stiu ce treaba au procurorii si judecatorii cu treaba asta.
Spre comparatie, gestul lui Ciolos de a da transport gratis tinerilor pentru ca acestia sa se duca sa voteze, ar fi de 10 ori mai penal decat ce a facut Dragnea. Pe modelul pe care a fost condamnat Dragnea, Ciolos ar trebui condamnat la inchisoare pe viata probabil pentru ca aici a existat si fapta. Norocul lui e ca este de partea buna a luptei si nici un procuror nu ii va face dosar.
Cat despre Orban...Nu-l plang eu pe Orban ca nu ma intereseaza dupa cum nu-l plang nici pe Dragnea. Dar nu e normal ca in tara noastra, unii sa fie catalogati drept "penali" imediat ce procurorii le deschid un dosar si nu e normal ca partidele sa fie asa de vulnerabile, doar pentru ca exista o masa mare de oameni care se cred destepti si care cred ca ala care are dosar deschis de DNA e automat penal.
Sa ajungi sa spui despre Dragnea cum a spus un destept mai sus ca ar fi furat voturi, ne arata in ce hal de dezinformare a ajuns societatea romaneasca. Dar e bine ca le scriem parintilor si ii acuzam ca se uita la televiziunile mincinoase. :)