View Single Post
Vechi 31.01.2017, 21:42:24
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai daca nu au fost urmate de actiuni ?
Iuliu, ți-am arătat, cu exemple concrete din codul penal, că simpla comunicare de informație poate constitui o infracțiune.

Transmiterea de informație, cu intenția ca a cea informație să aibă efecte, este o acțiune.

De exemplu, dacă infractorul transmite, propune, că vrea să dea șpagă, este vinovat de dare de mită, chiar dacă nu mai ajunge să dea banii.

Dacă infractorul transmite că pretinde să primească șpagă, este vinovat de luare de mită, chiar dacă nu a apucat să ia banii.

Asta nu o spun eu, o spune Codul penal al României. Și se aplică și la infracțiunile săvârșite de condamnatul Dragnea.

P.S. Este clar că nu stăpânești noțiuni de bază din dreptul penal. În fine, în măsura în care nu ești - nu absolvent de drept, ci măcar student în anul doi - acest lucru nu îți este imputabil. Totuși, dacă dorești să continui discuția, fă un efort, folosește google, și află care este diferența dintre infracțiunile de pericol și cele de rezultat.

Poziția ta se aseamănă cu cea a șoferilor prinși beți morți la volan, și care se apără arătând că nu s-a întâmplat nimic, nu am făcut niciun accident, nu am trecut pe roșu, nu am omorât pe nimeni etc....
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 31.01.2017 at 21:51:34.
Reply With Quote