Am gasit acestea intr-o culegere de texte patristice.
Stim ca exista gheena, stim ca exista imparatia cerurilor si judecata. Sa nu credem dar in lucruri nebunesti.
De ce, poate starui cineva, sa implinesc proorocirile ghicitorilor?
Se implinesc pentru ca tu crezi in ele .Te-au robit, sunt stapanii vietii tale si o conduc dupa cum le place.
Va putea o capetenie de talhari, avand in mainile si in puterea sa un fiu de rege, care a dorit sa stea la el, fie cautandu-si pacea, fie priindu-i tovarasia lui, sa-i spuna regelui daca fiul lui e mort sau daca mai traieste?
Fireste ca va putea.....Nu pentru ca poate vedea in viitor, ci pentru ca el este stapan pe soarta copilului, avand putinta de a-l omari sau de a-i lasa viata, de vreme ce copilul se afla in puterea sa.De asemenea poate spune daca bogat sau sarac pentru ca i sta in putere...
Din nefericire cei mai multi oameni din lume s-au predat diavolului.
Atunci cand omul se obisnuieste sa creada in asa zisa putere a acestor amagitori, nu face decat sa i ajute sa-si sporeasca faima...
Adu-l la mine pe vrajitor, si daca are putere sa le vada pe cele viitoare, sa-mi spuna atunci ce o sa mi se intample si ce are sa fie maine.
Dar nu o sa-mi spuna. Fiindca ma aflu in puterea Imparatului si nu in puterea lui. eu sunt supusul lui Hristos si nu al lui...
Sa nu mergem la ghicitori, nici la prezicatori nici la oracole, nici la sarlatani, ci numai la Dumnezeu,Care pe toate le cunoaste cel mai bine,fiindca numai de la el vom descoperi toate cate trebuie sa le stim si numai asa vom dobandi toate cele bune.
(Cuvantul VIII la Epistola a II-a catre Timotei PGB 23,624-628, Pg 62,648-650)
|