View Single Post
Vechi 01.02.2017, 11:49:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Plenul CSM a decis sesizarea Curții Constituționale a României cu privire la ordonanța de modificare a codurilor penale, Klaus Iohannis fiind unul dintre cei care au ridicat această problemă în cadrul ședinței consiliului pe care a prezidat-o.

Președintele României a cerut șefului CSM sesizarea CCR în privința ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale, ordinea de zi a ședinței consiliului fiind suplimentată cu un punct care prevede acestă solicitare. În unanimitate, plenul CSM a decis sesizarea Curții Constituționale.

"Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. Asta nu se poate. Este o ofensă adusă justiției și în acest cadru dumneavoastră, acum în mod exceptional și cu participarea mea, răspundeți de independența justiției și eu cred că ea a fost încălcată și este încălcată printr-un astfel de comportament în mod grav. Părerea mea este că trebui luată atitudine nu doar declarative, ci și institutional. Îmi imaginez că primul pas instituțional este sesizarea CCR. Acest lucru vi-l propun dar nu vreau să vi-l impun. Înțeleg de la doamne președinte și domnul vicepreședinte că aveți un singur punct pe ordinea de zi, avizarea actului care a fost deja adoptat. Eu vă propun să completăm ordinea de zi cu un punct care s-ar putea numi decizia privind declașarea unui conflict constitușional la CCR", a declarat Klaus Iohannis în ședința plenului.

Klaus Iohannis și-a arătat sprijinul față de magistrați, precizând că îi va susține în ceea ce privește sesizarea CCR. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că ar putea fi invitat și Avocatul Poporului "să ia atitudine", întrucât "a fost foarte activ în ultima perioadă". În replică, Iohannis a declarat: " Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi, nu mi-e dor de el dar trebuie să-i comunic personal că așteptăm cu toți o poziție din partea lui".