Victor Rebengiuc, care a împlinit 84 de ani vineri, le transmite mesaje de susținere manifestanților: „Vreau să le spun că-i iubesc foarte tare, le admir determinarea și regret că nu pot să fiu alături de ei, vârsta nu-mi permite, nu pot să stau multă vreme în picioare și din cauza asta nu sunt prezent și eu acolo, pentru că altfel aș fi fost acolo, așa cum am mai fost de-atâtea ori, în alte ocazii. Îi iubesc din suflet și le urez tărie, forță și determinare. Până la capăt”.
„Îmi place faptul că românii ies și își manifestă dezacordul față de hoțiile care se întâmplă, încercând să fie ascunse, dar de fapt sunt foarte evidente", a completat cel care a jucat unele dintre cele mai pregnante roluri de-a lungul unei cariere de 60 de ani: Ilie Moromete, în „Moromeții”, Tănase Scatiu, în „Tănase Scatiu”, locotenentul Bologa, în „Pădurea spânzuraților”, doctorul Mitică Poenaru în „Doctorul Poenaru”, Victor Petrini în „Cel mai iubit dintre pământeni”, Iancu Pampon în „De ce trag clopotele, Mitică?”, Ștefan Tipătescu în „O scrisoare pierdută” sau Niki Ardelean în „Niki Ardelean, colonel în rezervă” și alte sute de roluri în teatru.
Tudor Chirilă a ieșit în stradă încă de la primele proteste, din Piața Universității. El a mers și în Piața Victoriei, dar și la manifestațiile de la Timișoara: „Suntem toți împreună, nu cred că se mai împarte țara într-un oraș sau în altul. Timișoara și Bucuresti devin acelasi lucru prin voi”. „Mai devreme sau mai târziu toată lumea va realiza mizeria și ticăloșia cu care această șleahtă de hoți a operat”, a mai scris actorul, pe Facebook.
El a povestit și cum s-a întâlnit, la manifestație, cu Maia Morgenstern: „Când am ieșit din piață am văzut o femeie care venea către manifestație. Mergea hotărât și avea o privire profundă, aproape fixă, în care tristețea se amesteca cu un fel de fermitate disperată. Lângă ea, o adolescentă cu ochi mari și calzi. Când ne-am apropiat am recunoscut-o pe Maia Morgenstern. Ne-am îmbrățișat în tăcere, apoi ne-am văzut de drum. Adevărul e că nu mai era nimic de spus. În sinea mea simt și știu ca în seara asta va fi și mai multă lume în piață. Ticăloșia trebuie să aibă un sfârșit”.
Maia Morgenstern a avut și mesaje pentru politicieni: „Celor ce mă acuză că nu știu (sau că mă las manipulată): Așa e. Nu am citit ordonanța (nici aia nouă, nici aia veche). Și chiar dacă am încercat, probabil că n-am înțeles mare lucru. Dar nici nu mi-a explicat nimeni (da, am nevoie.... e o crimă?). Mai curând o bătaie de joc. Am avut parte de dispreț. Și indiferență. Și ignore.... și un fel de așa e, că zic io. M-ai înșelat! Celor care mă acuză de lipsă de recunoștință (V-a dat salarii...etc): E ca în căsnicie. Te-am prins că mă înșeli. Ce țipi, dragă, atâta? Că ți-am luat și ție parfum! Nu mai urla, că te-am dus în concediu la Halkidiki!. Dar m-ai înșelat. Și divorțez. Mă despart. M-ai înșelat! Nu e bine, mamă! - îmi spun oameni ce mă iubesc și pe care îi respect la rândul meu. O să vezi tu.... Probabil că parfum nu mai văd eu, dar voi respira aer curat”.
„Un om stă la o răscruce. Poate să o ia spre nord, spre sud, spre est sau spre vest. Noi, încotro? Chiar...acceptam iar est-ul? Întreb. Nu dau cu parul. Dacă nu dorim est-ul...și eu nu-l doresc... ne vedem în Piața Victoriei. În rest, doar...vorbe, vorbe, vorbe...”, a scris și Oana Pellea, pe contul său de Facebook.