Citat:
Īn prealabil postat de nouneim
L-am vizionat,dar eu unul nu stiu daca e ceea ce trebuie.Urmareste filmarea cu Mitropolitul Moldovei cum spune despre faptul ca pe vremea Patriarhului Teoctist Biserica Ortodoxa Romana a semnat un act prin care monofizitii erau considerati ortodocsi.Pai asta nu e erezie?Lumea de ce nu a sarit atunci?De ce tocmai acum?Trebuie discernere;eu sunt nedumerit atat datorita din partea celor care condamna Sinodul cat si din partea celor care nu il condamna.Se observa si in filmarea aceea de la Schit unde a venit Parintele Hariton sa preia schitul,dar reactia mirenilor de acolo mi-a produs tulburare,nu liniste,ceea ce imi arata ca ceva este in neregula.Faptul ca preotii care au venit sa preia schitul nu au avut raspuns la unele intrebari iar imi creeaza tulburare.DAR nu sunt si nici nu cred ca este cineva care sa spuna cu mana pe inima ca au DISCERNERE(DAR DE LA DUHUL SFANT),mai ales ca de cand cu digitalizarea aceasta au aparut multi cunoscatori de Pidalion!Si iar spun:"Eu ca un om pacatos si mizerabil care nu sunt in stare sa ma rog,sa postesc,nu am facut o fapta buna,cum de imi permit sa ma fac si cunoscator de DOGME?Sunt de acord ca orice crestin trebuie sa aibe notiuni de cateheza,dar Sfintii Parinti spun sa ne ferim de vorbirea de DOGME si pana la urma,un crestin autentic,traitor al credintei vii este luminat de Duhul Sfant,ori aceasta in cazul meu nu se intampla.De ce continuati sa tot puneti link-uri de pe anumite site-uri si sa nu incercam cu dragoste unul fata de celalalt sa discutam intelegator si pe subiect,sa dezbatem problema aceasta.
|
Cand ai o infectie, iei antibiotice, ca sa-i stopezi evolutia. Pe tine te intereseaza sanatatea corpului tau, nu evolutia infectiei in corpul tau! Eu inteleg teologia uite-asa, babeste. Citesc si eu din mai multe surse.
Nu-mi place sa comentez reactia satenilor de la Radeni. Daca ai avea un copil si cineva ar veni sa ti-l ia, nu stiu daca ti-ai controla cuvintele, ca sa se auda armonios, in caz ca te filmeaza cineva. Li s-a explicat ce s-a intamplat la Creta si au simtit ca ei trebuie sa-si protejeze biserica si credinta. Intr-un mod simplu, nesofisticat. Nu s-a ocupat nimeni de ei sa-i dirijeze, sa le spuna cand sa vina cu copii, cand sa vina cu flori, cand sa obtina efecte artistice cu telefoanele...
Am pus acest link, deoarece se refera la sinodul din Creta. Unii spun ca nu s-a intamplat nimic, altii spun ca acolo s-au semnat erezii. Unii recomanda pozitii radicale pentru a stopa erezia, altii spun ca se face schisma daca nu respecti pozitia BOR.
In filmulet este vorba despre un grup de calugari rusi athoniti care au anatemizat sinodul si pe cei care il promoveaza, documentele biometrice si cipurile si pe cei care le primesc precum si pe realizatorii filmului smintitor ,,Matilda", film care promoveaza hule la adresa lui Iisus Hristos.
Dumnezeu sa ne ajute sa pricepem ce avem de facut!