View Single Post
Vechi 15.02.2017, 00:37:36
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de suslik Vezi mesajul
E simplu: Biserica este acolo unde este episcopul. Cititi pe sfintii: Ignatie teoforul, Ciprian Cartaginezul, Dionisie Pseudoareopagitul, si multi, multi altii.
Da, episcopii nostri, asa cum sint ei, au, in acest caz, dreptate: oriunde este miscarea nepomenitorilor, este schisma. Biserica este ierarhie, nu bataie de joc.
Pozitia ta este catolica, nu ortodoxa.

Biserica ortodoxa este acolo unde este Adevarul. In ortodoxie, nu exista episcopi infailibili. Da, suntem saraciti de cele materiale, insa pe cele spirituale le putem pastra chair mai bine decat daca am fi fost bogati. Avem nevoie de o credinta curata, in primul rand.

Episcopii nostri ii caterisesc fara mila pe cei mai buni preoti ortodocsi pentru singura vina ca isi apara credinta. Ei ar trebui sa ne invete acrivia in pastrarea Ortodoxiei. In acest caz, ascultarea ar fi imbinata cu evlavia si ar fi mantuitoare. Daca ascultarea este inlocuita cu supunerea oarba fata de episcop, indiferent ce propovaduieste acesta, atunci vom da raspuns, ca unii ce ne-am facut partasi la erezie. In aceste vremuri pot cadea si cei alesi, caci asa scriu prorociile. ,,Scapa cine poate!" - spunea parintele Adrian Fageteanu. cei ce se vor mantui in aceste vremuri vor fi foarte putini.

Sa nu avem impresia ca mantuirea ni se cuvine.

Nepomenitorii nu fac schisma, ci ii atentioneaza pe episcopi sa se intoarca la ortodoxie. Sigur ca in plan personal nepomenitorii trebuie sa aiba si alte preocupari duhovnicesti, fara de care mantuirea nu e posibila. Ortodoxia a mai trecut prin astfel de momente. Tu intelegi ca nu poti sa semnezi documente prin care sa recunosti ca sunt biserici adunaturile care o hulesc pe Maica Domnului ori declara vreun om infailibil si sa pretinzi ca esti ortodox? Pur si simplu. Cineva trebuie sa spuna lucrurilor pe nume. Eu doar repet ce spun altii. Hristos S-a rastignit pentru noi toti, deci exista pocainta si pentru cei care au gresit semanand documente straine de Duhul Ortodoxei. Dumnezeu sa ii ajute sa marturiseasca Ortodoxia, ca astfel sa ii putem asculta cu toata evlavia, nu de frica jandarmilor!
Reply With Quote