View Single Post
Vechi 20.02.2017, 19:34:35
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu cred ca nu ai inteles exact ce se intelege prin "dar". Si protestantii spun de dar, insa in alt inteles decat cel din ortodoxie. E un "dar', adica e ceva oferit gratis, dar trebuie sa faca si acela ceva sa il primeasca. Adica sa se duca sa-l ia. Asta spuneam, ca invatatura protestanta spune ca jertfa Mantuitorului are efect asupra fiecarui om, e un dar in acest sens. In ortodoxie jertfa nu l-a schimbat pe om, oamenii se nasc la fel ca inainte. Prin Botez si Mirungere primesc harul, beneficiind de lucrarea Mantuitorului.
Și cum pot primi acest dar oamenii din teritorii în care niciodată n-a ajuns vreun misionar ortodox, ba mai mult, niciun misionar creștin ? Aceștia sunt excluși de la mântuire ?

Un chinez sau un aztec care au trăit în primul secol după Hristos, tu spui că au fost excluși de la mântuire ?!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote