View Single Post
Vechi 22.02.2017, 08:14:06
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Antonia, tipul ala care va panicheaza pe voi, nepomentor-cipofob-schismatoizii, e cumva asta?

http://xmenmovies.wikia.com/wiki/Apocalypse
Acum, serios, ai idee cine, in istoria crestinismului, mai erau obsedati de Paramesianic? Rascolnicii. Indeosebi cei care spusesera "pa si pusi" ierarhiei sacramentale, bez-popovtii. Pentru ei, toata lumea, in primul rind societatea rusa, era sclava lui Anti, fara ca Paramesiancul sa fi aparut! Adica la fel ca voi: frica fara motiv! Paranoia mistica, cu alte cuvinte.
Apocalipsa e apocalipsa. E ceva real, care a cam inceput. Acum noi putem face sI haz, daca asa poftim. Insa ăsta nu schimba lucrurile, nici nu ne scutește de cele ce vor urma sau de judecata. Nu știu engleza, așa ca nu pot citi ce e acolo. Se pare ca Antihrist s-a nascut deja, însă nu are vârstă necesara pentru a se face cunoscut. Unii spun ca la sinodul de la Creta ar fi existat în sala și un puști de vreo 15-16 ani care nu avea nicio treaba. Sa fi fost Antihrist?
Oamenii își fac numărul lor, iar Dumnezeu ne va arata ca Lui I se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea.

Acest sinod vrea sa ne deprindă cu închinarea la om, ca sa fim deprinși sa ne închinăm și lui Antihrist. E atât de simplu. Ar înțelege și curcile, dacă ar vrea. Dar omul modern e atât de ocupat și atat de mândru, încât numai mania lui Dumnezeu il mai poate potoli.

Împotriva ereziei , fiecare duce lupta după puterile sale. În aceste vremuri, e bine dacă ne salvam măcar propriul suflet. Căci vrand sa mai salvezi pe cineva, exista riscul sa cazi și tu împreună cu el. Dacă eu, citind ce scrii tu, cad și accept și eu teoria ramurilor și relativismele de tot felul, tu trebuie sa mai pe conștiința. Și vei primi pedeapsa mai mare, nu doar pentru păcatele tale, ci și pentru ca m-ai influențat negativ. Deocamdata, cei care susțin teoria ramurilor au fost anatemizatI de către părinții rusi din Athos.
Reply With Quote