View Single Post
Vechi 24.02.2017, 00:30:52
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Îmi place poziția părintelui Pruteanu (la rândul lui considerat ecumenist de când a devenit incomod):

Cu siguranță aceste mărturii ale Tradiției Bisericii nu sunt pe placul fanaticilor care, niciodată n-au avut un contact real cu alți creștini și se comportă de parcă ar fi gata să-l spânzure și pe primul catolic care-i iese în cale. Dar faptul că un milion de români slujesc Liturghia ortodoxă în biserici catolice din Italia și alte vreo 700-800 de mii în Spania, nu știu de ce nu deranjează pe nimeni, ci ni se pare un lucru firesc. Nu zic că și noi trebuie să dăm biserici romano-catolicilor, dar nici să-i alungăm imediat cum ne-au trecut pragul, crezând că în felul acesta respectăm canoanele.

Mărturisesc foarte sincer că nu sunt adeptul compromisului dogmatic și prefer să slujesc în garaj sau pe deal, decât să mi se dea o biserică catolică cu careva condiții ecumeniste. Dar, din fericire, nimeni nu ne pune astfel de condiții, ci suntem chemați pur și simplu să fim oameni și să înțelegem că avem aceeași Evanghelie. Numai proștii se tem să discute cu alții, iar mărturisirea și Adevărul sunt de partea celor care dau dovadă de curaj, înțelepciune, sinceritate și iubire.
Reply With Quote