View Single Post
Vechi 25.02.2017, 19:29:17
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ratoon Vezi mesajul
Tot o dați unii cu ecumeniștii alții cu sectarii și tot așa. Unii pro alții contra sinod. De ce anume vă e frică ?
Nu s-a spus ca porțile iadului nu vor birui Biserica. Deci care e problema? Vor sa plece? Să plece. Vor să rămână? Să rămână. Puteți voi sa adăugați staturii voastre un cot? Nu. Puteți să schimbați ce e profețit că se va întâmpla? Nu. Și atunci de ce vă faceți griji? Trăiți clipa asta, că nu știți mâine ce va fi.
DACA NOI TACEM PIETRELE VOR STRIGA,UITE CE SPUNE sf.TEODOR STUDITUL
Atunci când Credința e primejduită, porunca Domnului este de a nu păstra tăcerea.Dacă e vorba de Credință, nimeni nu are dreptul să zică: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cârmuitor? Nici acesta nu dorește să aibă vreun amestec. Sau un sărac care de-abia își câstigă existenta? … Nu am nici cădere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacă voi veți tăcea și veți rămâne nepăsători, atunci pietrele vor striga, iar tu rămâi tăcut și dezinteresat?” „Sinodul nu este aceasta: să se întrunească simplu ierarhi și preoți, chiar dacă ar fi mulți; ci să se întrunească în numele Domnului, spre pace și spre păzirea Canoanelor… și nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stăpânirea de a încălca aceste Canoane, fără numai să le aplice și să se alăture celor predanisite, și să urmeze pe Sfinții Părinți cei dinaintea noastră… Sf. Ioan Gură de Aur a spus deschis că dușmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci și cei aflați în comuniune cu ei.” „Avem porunca de la însuși Apostolul Pavel ca, atunci când cineva învată ori ne silește să facem orice alt lucru decât am primit și decât este scris de canoanele Sinoadelor Ecumenice și locale, acela urmează a fi osândit, ca nefacând parte din clerul sfințit. Nici un sfânt nu a încălcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfânt, dacă ar fi călcat-o.” (…)