Citat:
În prealabil postat de catalin2
In aceste cazuri regulile sunt facute chiar de Biserica. Nu exista deviere a Bisericii pentru o perioada indelungata.
|
Reguli care, în unele cazuri, nu sunt respectate. Și sunt unii care vin și spun că unii, nu toți, au luat-o pe arătură.
Citat:
Desigur, dar, din cate stiu, nu se ingenuncheaza doar la Muntele Athos. Si aceia nu ii cearta pe cei ce ingenuncheaza (preotul paroh de aici povestea aceste lucruri, cu neingenuncherea).
|
Am spus eu altceva? Nu știu de unde ai tras concluzia că cel care nu respectă regula trebuie certat. Știi prost, mai sunt locuri unde se stă în picioare, iar dacă sunt și care îngenunchează, nu se ceartă unii cu alții, fiecare își vede de treaba lui. Sunt cazuri în care se îngenunchează deplin, cu fața până la pământ (la intrarea cu Sfintele Daruri în cadrul Liturghiei Darurilor mai înainte sfintițite).
Citat:
Era vorba de al treilea mesaj de acolo, nu toate.
|
Aha, luăm numai ce ne convine din acel răspuns, dar afirmațiile fără nici un argument nu le vedem.
Citat:
Sa tinem cont de ce spune Biserica, nu sa luam doar ce ne convine noua.
|
...:))) Dacă am ține cont de ce spune Biserica, nu ar mai fi atâtea diferențe!
Citat:
In cazul slujbelor chiar si cei ce sustin reforma liturgica recunosc ca a existat tot timpul o dinamica, Biserica a imbunatatit de-a lungul timpului. Nu e ca in cazul dogmelor, care nu pot fi schimbate si au ramas aceleasi de la inceput.
|
Păcat că nu pricepi ce vor să spună oamenii ăștia. Ei încearcă să scoată în evidență inovațiile de tot felul și cer să se insiste mai mult pe esența Liturghiei, pe o mai bună cunoaștere, atât din partea clericilor, cât și din din partea credincioșilor. Dar nu au ieșit în stradă cu o gașcă de zeloți după ei, rupându-se de Biserică. Ei vorbesc și lasă ca Biserica să stabilească ce este bine și ce nu.
P.S. Cum se face că alți useri au priceput?