Am mai fost intrebat, de ce pe un Forum crestin scriu despre unele provocari care se petrec in societatea actuala? Tinerii sunt luati pe sus si nu prea pot alege.Cine nu e pe Facebook nu exista! E cam ticaloasa reclama dar asta e!
E bine sa se stie unele lucruri.
De exemplu ca retelele sociale in realitate strica relatii si prietenii. Am sa revin. Cand stii la ce sa te astepti, e mai usor in viata, decat fiind luat pe nepregatite.Un film care arata printre altele ca numarul de prieteni mediu a scazut in ultimii ani de cand a aparut social media.
How social media makes us unsocial-Allison Graham Cum retelele sociale ne fac nesociabili
https://www.youtube.com/watch?v=d5GecYjy9-Q
Unele momente mai importante in rezumat:
1:45Allison Graham vrea sa vorbeasca despre trei lucruri cum Social media ne departeaza unul de altul. Un sondaj Gallup facut in 2001 care arata ca fiecare american avea aprox 10 prieteni,acelasi sondaj facut anul asta indica un numar de doi prieteni apropiaati.Ce s-a intamplat?
Unde au plecat toti? Cred ca toti ati vazut asta( poza la min 2:10).Am vazut familii asa ca in poza si ma innebuneste.
Am vazut de asemena cupluri impreuna dar pe telefoanele lor.
Ce imi spune mie asta.
Ca la telefon este cineva mai important decat cel din fata ta!
Exista un studiu care arata ca ne atingem telefoanele de 150 de ori pe zi.
Internetul face sa se piarda aanumite nuante,care fac sa nu ne exprimam si sa comunicam la maxim.
Spune despre pericolul scrierii si citirii mesajelor in timpul conducerii masinii.Ca asta este numarul unu ca si cauze ale accidentelor in timpul condusului de catre tineri, inaintea alcoolului la volan.Spune despre faptul daca scrii cinci secunde un text la 55 de mile pe ora(cred vreo 80 km/h)mergi o distanta cat un teren de fotbal complet "orb".
Si de fapt spune adevarul, nu numai copii nostri ci si noi,suntem permanent conectati,constant distrasi.
Min 10:00 cine suntem in realitate(o poza cu un pisoi) si ce postam pe Facebook(o poza cu un leu).
Cel mai bine ar fi ca
sa cream cu ajutorul social media, grupuri si organizatii fata catre fata, si loocuri de intalnire ca acesta din seara asta,nu pentru un activism hashtag ci pentru activismul oamenilor.Trebuie sa privim in jur si sa vedem cine este vecinul nostru,noi trebuie sa privim in fata si sa punem acel telefon deoparte.Sa facem o conexiune umana sa invatam interactiunea umana,care este la fel de importanta ca respiratia,uitati-va la mine,uitati-va unul la altul,uita-te la tine,si vreau sa intreb pe fiecare de aici, sa primiti o provocare:deconectati ptr cel putin o ora pe zi.