View Single Post
Vechi 06.03.2017, 00:30:50
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Anatemele date de cuplul de comici amatori Serafim Leul fara Dinti al Ortodoxiei de Debara & Matei Zelotul cu Burta, sint redundante si de tot hazul, cel putin in traducerea romineasca. Faza cu "inchinatorii la Zamolxe" mi se pare mai infantil de 1000 de ori decit glumele si figurile mele de stil cu teme si aluzii din Star Wars the Old Republic. Adica, hodoronc-tronc: Biserica e amenintata de un suvoi de dacopati cu lupul infipt in coada de matura, marsaluind furiosi ca tefelistii spre biserici. Sau chestia ca anatemizeaza catolicii, (neo)protestantii si miafizitii de mai multe ori...
Cred ca cel putin o parte din ele au fost scrise de Primul Teolog dintre Hamsterii Greciei, eventual dupa o masa generoasa intr-o taverna, inainte de post. Se recunosc locurile comune, era sa scriu obsesiile, si se vede si stilul. Vorbind serios, am auzit multe de Grasunila; ca pastor, e un om cald si atent, si ca teolog, nu e prost deloc, dimpotriva, e talentat si cult. De ce s-a bagat in jocul asta josnic si periculos, care aproape sigur il va duce in Iad ca schismatic/instigator la schisma, nu inteleg. Doar razbunarea ca aia din mitropolia Munteniei il matrasira acum multa vreme? Atit de marunt/meschin este? Deci, daca e marunt, atuncic cei ce il urmeaza sint si mai varza.
Ca sa citez pe un parinte drag lui Ovidiu, desi nu am deloc evlavie la respectivul, dar cind o idee e justa, e justa, nu conteaza de la cine vine, poate fi orice sau oricine: "doar putregaiul cade din Biserica Ortodoxa".