View Single Post
Vechi 11.03.2008, 17:21:45
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Nu te mai fofila aiurea,stim cu totii ca nu ai raspunsuri la nici o intrebare.Am mai spus,cand vei gasi un singur Sf.Parinte ce a facut rugaciuni cu ereticii si cand vei gasi o singura erezie la care au renuntat ereticii datorita ecumenismului,mai vorbim.Am raspuns la intrebarile tale, dar stim cu totii ca ai pierderi instantanee de memorie,asa ca nu mai vorbim.Tu intelegi numai ce vor muschii tai.Arsenie Boca si alti mari duhovnici niciodata nu o sa dea nume de ierarhi apostati din smerenie,dar vor da indicii despre ei prin prisma actiunilor lor.Au spus ca ecumenismul e erezia ereziilor si produsul masoneriei?Da.Din asta rezulta ca ierarhii ecumenisti sunt eretici(si masoni)?Da.Scurt pe doi.Imi dau seama ca pentru tine e foarte greu daca nu imposibil sa intelegi asta deoarece tu nu mai ai constiinta si gandire proprie,vezi ca am spus ceva de papagali.Pana atunci nu te mai agita,ca o faci degeaba.Cred ca s-au convins cu totii de "credinta" ta.Sa fi sanatos tu si ierarhii tai apostati.
Referitor la rugaciunile Sf. Parinti, iti amintesc ca, pana la un punct al Sf. Liturghii, au voie si cei nebotezati. Presupun ca la fel procedau si Sf. Parinti. Nu cred ca ii alungau. La fel si cu rugaciunea comuna!
Prin rugaciune comuna tu intelegi erezie, eu inteleg misiune, marturia Ortodoxiei. Este o diferenta de viziune, nu incerc sa te conving ca eu am dreptate.
Nu cunosc renuntari la "erezie" in urma dialogului ecumenic, dar schimbari de atitudine, in sens pozitiv, sunt o multime. De aceea ti-am indicat, anterior, cele doua teme de studiu. De altfel, nu am sesizat, ca urmare a dialogului ecumenic, nici o schimbare a ivataturii de credinta ortodoxe (dogmei), tu?
Pe de alta parte, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Partricip doar la dialog.
A convinge pe cineva de ceva, religios, este prozelitism (specific "sectelor"), iar asta este ilegal!

P.S. - prietene, limbajul tau lasa mult de dorit.
Reply With Quote