View Single Post
Vechi 19.03.2017, 10:02:34
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Avem aici un caz extrem care m-a pus pe ganduri.

http://adevarul.ro/international/rus...5e4/index.html

130 de sinucideri intr-un joc virtual.

Mi-as dori ca Biserica sa aprofundeze putin noua dimensiune a existentei noastre: internetul (virtualitatea).

Cum s-a schimbat lumea sufleteste si psihologic de cand suntem conectati la aceasta tehnologie? Cum ne sapa demonii prin aceasta poarta care pare inofensiva, chiar folositoare?

Eu vad la propria persoana. De ceva vreme tot ma cercetez in interiorul meu parca obosit si prea framantat. Incep sa ma gandesc la cum eram inainte sa fiu "internaut" si cum sunt acum. Initial am dat vina pe tranzitiile varstei, dar parca ceva nu decurge natural.

Voi cum vedeti era informatiei?
Daca astupam o gaura prin care curg ispitele spre noi, apare alta, si tot asa. Este o existenta tesuta din ispite.

Ceea ce este important, sa invatam cum sa le recunoastem si sa ne imunizam cu intelepciune.

Intelepciunea se dezvolta in relatie cu ispita. Ridica ispita si nimeni nu se poate intelepti.

Aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa ne protejam copiii de aceste capcane psihologice. Omul este inghitit de ispita daca nu are discernamant.

Iar discernamantul vine prin Educatie.

In acest caz este necesara o educatie privind valoarea vietii umane si pericolul de a o pierde.

Reply With Quote