Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Asta mai lipseste: sa conditionezi donarea de organe sau prelungirea vietii de religia celui pe care il ajuti! Sau de spovedanie!!
Sa ai nevoie de un doctor si acela sa nu te ajute pentru ca nu ai religia lui? Sau pentru ca te judeca si te considera pacatos?
Sa vezi un om ca a cazut in fata ta pe strada si sa-l intrebi care ii e religia ca sa stii daca il ajuti?:angry:
Un crestin adevarat eu as zice ca da exemplu bun si ajuta pe toti, daca poate!
|
Asta ai zis-o tu Lidia! Repede se ajunge la extreme!
Recunosc ca donarea de organe e un subiect controversat!
Eu am spus doar care trebuie sa fie scopul vietii pentru cel care a beneficiat de el (ca si pt toti crestinii de altfel)! Caci devine AJUTOR BENEFIC doar daca cel in cauza traieste intru mantuirea sufletului, altfel donarea se transforma in osanda. Caci mai de folos ar fi fost sa fi suferit cu trupul acum, ca sa traiasca sufletul dincolo.
Scopul existentei actuale e dobandirea Vietii Vesnice si nu doar pt a mai obtine cativa ani in plus aici, datorita transplantului etc!
Si dupa cum stii si tu cu siguranta, boala/suferinta are rol de a sterge pacatele, deci mantuitor. Suna dur, dar asta e! Ii iei suferinta pacatosului, si i-ai luat si mantuirea sufletului!
In cei priveste pe cei Drepti chiar si bolnavi sa fi fost, intodeauna au trait atat cat a fost necesar sa-si implineasca rolul pe Pamant.
Cat priveste exemplul cu omul cazut pe strada, nu toti care cad pe strada au nevoie de organe ca sa-l iei drept stalp de sprijin intr-o astfel de discutie, asa poti vopsi subiectul asta in multe culori, dupa cum ne duce "ratiunea"...
Cum trebuie sa fie un crestin adevarat? Sa vada mantuirea sufletului inainte de toate celelalte...
Bine ar fi sa avem mai multa credinta si iubire in Dumnezeu ca sa nu ne dam cu capul de pragul de sus...