View Single Post
Vechi 22.03.2017, 21:28:28
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vama nu este in intelesul lumesc. Uite cum explica Parintele Cleopa (dupa invataturile sfintilor si Bisericii): http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm
Omul trece prin vami in a treia zi, cand urca spre cer. In primele doua zile ramane pe pamant si isi vede viata si pe cei ce au ramas. Dreptii sunt dusi direct de ingeri, fara sa mai treaca prin vami. Iar cei foarte pacatosi sunt luati direct in Iad de ingerii cazuti. Ceilalti, dupa ce trec prin vami stau 6 zile in Rai si 30 de zile in Iad, apoi, la 40 de zile, are loc judecata particulara.
Catalin, tu esti atent la logica a ce scrii? Unde mai e judecata lui Dumnezeu in toate acestea? E un fel de demonocratie ascunsa in treaba asta, nu iti dai seama? Bun, eu sint ala rau' si scepticu' de serviciu, etc., dar gindeste-te si a propos de postarea ta urmatoare: citatele din acatistele unor sfinti, nu inseamna citate din operele lor!!! Logic: nu si-au compus singuri acatistele!! (Ma refer la Damaschin). Cit priveste ceilalti doi, ce descriu ei este clar judecata particulara, nu ceva anterior ei, si eventual cu autoritat mai mare!
Inca ceva: lasa afirmatiile generate de loialism organizational si evlavie ranita si manioasa. Unde am zis eu ca sfintii tai pretiosi sint mincinosi si eretic?! Textual, nu vrajeli de evlavios ranit.
E super ca sint crestin ortodox. Daca eram nascut musulman, la cit de uscata de scepticism si sarcasm este evlavia mea, cred ca eram deja executat pentru blasfemie. :)))))
Bine, tu acum ai da un raspuns pe care l-ai mai dat, anume ca daca ma indoiam de islam si deveneam crestin, dar nu orice fel de crestin ci evident ortodox, as fi fost sigur in Rai, daca o luam pe coaja. Nu mai zic ca daca ma indoiam de islam (sa comntinuam experimentul imaginar nitel, de dragul retoricii) dar deveneam alt crestin decit ortodox, as fi ajuns sigur in Iad, pentru erezie, dupa tine. :)))))))))))))))))))))0

Loialismul asta ultraconfesionalist este uneori amuzant, pe bune. Vazut din afara, desigur.